Eerste paal voor 99 huurwoningen in De Leyen Zuid

Eerst paal appartememten De Leyen Zuid Bilthoven

In aanwezigheid van de vertegenwoordiging van het college en de SSW slaat Gerrit Versteeg de eerste paal in De Leyen Zuid

Gisteren is het officiële startsein gegeven voor de bouw van 99 sociale huurwoningen in De Leyen Zuid, met het slaan van de eerste paal in aanwezigheid van de wethouders Hans Mieras en Ebbe Rost van Tonningen en directeur SSW Jessie Bekkers-Van Rooij.

Appartementen geschikt voor zorg

Het nieuwbouwproject ‘Appartementen De Leyen Zuid’ – aan het eind van de Van Heukelomlaan in Bilthoven – wordt uitgevoerd door Woonstichting SSW en De Vries en Verburg Bouw B.V.. Het omvat 2-, 3- en 4-kamerwoningen en zijn geschikt voor zorg voor nu of later. In het najaar van 2018 krijgen de eerste huurders de sleutel.

Woningen zonder gas

“We zijn blij dat we weer 99 nieuwe sociale huurwoningen kunnen bouwen in de gemeente De Bilt,” zegt Jessie Bekkers. “Ook zijn we trots dat het een duurzaam woongebouw wordt. Zonder gas, want de woningen worden verwarmd via een individuele warmtepomp, bewoners gaan elektrisch koken en op het dak komen zonnepanelen. Het woonconcept is gericht op de toekomst met ruimten in de binnentuinen waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Brede deuren, lage dorpels, beugels in de doucheruimte en een stalling voor scootmobiels. Huurders kunnen hier betaalbaar en prettig wonen, ook als ze ouder worden.”

Nieuwe woonkansen

Het nieuwbouwproject biedt woonkansen voor zowel nieuwe woningzoekenden als bestaande huurders. Om de doorstroming te bevorderen krijgen woningzoekenden met een medische urgentie en oudere huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang bij de toewijzing. Begin volgend jaar worden de sociale huurwoningen aangeboden via WoningNet.

Hans Mieras

Projectwethouder Hans Mieras: “Ik ben heel blij dat de nieuwbouwlocatie De Leyen Zuid nu echt vorm gaat krijgen. In 2016 hebben de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in de mooie woningen aan de Van Heukelomlaan en over ruim een jaar  komt daar een groot aantal nieuwe buren bij. Zij kunnen hier in een prachtige omgeving, met veel plezier en in elke fase van hun leven wonen.”

Eerste paal

Op woensdagmiddag 30 augustus 2017 gaf Gerrit Versteeg met het slaan van een heipaal het startsein voor de bouw van de nieuwe huurwoningen. Letterlijk en figuurlijk een mijlpaal, ook voor hem persoonlijk. Ruim tien jaar was hij betrokken bij de ontwikkeling van dit nieuwbouwplan. Met de handeling vandaag sluit hij zijn loopbaan als vastgoedprofessional bij SSW af en gaat hij met pensioen.

Eerst paal appartememten De Leyen Zuid Bilthoven

Directeur SSW Jessie Bekkers-Van Rooij spreekt de aanwezigen toe

Eerst paal appartememten De Leyen Zuid Bilthoven

Ze zijn er helemaal klaar voor. In vol ornaat Jessie Bekkers SSW, de wethouders Hans Mieras en Ebbe Rost van Tonningen en Gerrit Versteeg

Eerst paal appartememten De Leyen Zuid Bilthoven

De heistelling in actie, met flinke klappen verdween het laatste stukje heipaal in de grond

Eerst paal appartememten De Leyen Zuid Bilthoven

Even een onderonsje tussen wethouder Hans Mieras en Gerrit Versteeg. Zo te zien ging het prima

Eerst paal appartememten De Leyen Zuid Bilthoven

Ook de bouwheren kwamen even langs voor een felicitatie

Eerste paal voor 99 huurwoningen in De Leyen Zuid

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht