100 Jaar Bilthoven gevierd

100 jaar Bilthoven ook met Zappelin-Go!

100 jaar Bilthoven ook met Zappelin-Go, Nienke en Jo!

Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat de naam Bilthoven is bedacht. Dit om de verwarring met De Bilt te voorkomen, omdat het station toen Station De Bilt heette. Reizigers die naar De Bilt wilde reizen, kwamen er achter dat De Bilt nog vele kilometers van dit station was gelegen. Tijd voor een nieuwe naam, bedacht men toen. Dit is uiteindelijk Bilthoven geworden.

In het Centrum en in de Kwinkelier was van alles georganiseerd. Veel winkels hadden kramen buiten gezet en er was van alles te eten en te drinken. Op het centrale plein in de Kwinkelier was het Zappelin-Go-podium neergezet, waar Nienke tot twee keer toe optrad met natuurlijk Jo! Daarna kon iedereen met Nienke en Jo op de foto tijdens de Meet and Greet. Ook was er een optocht met historische voertuigen met voorop de Brandweer Harmonie Bilthoven.

100 jarige Bilthovense mevrouw M.A. Werner – de Boer

Heel bijzonder was dat ook de 100-jarige mevrouw M.A. Werner – de Boer meereed in de optocht, gezeten naast burgemeester Sjoerd Potters en gereden door Christiaan van Nispen in zijn Bentley Mark 6. Het weer liet het feest een beetje in de steek. Het regende regelmatig, maar ondanks dat, was het gezellig druk tijdens de viering van 100 jaar Bilthoven!

Voor nog meer foto’s zie onderaan bericht.

100 jaar Bilthoven

De Kluskeet van Buurman & Buurman

100 jaar Bilthoven

De Prinsessenkoets reed vele prinsessen rond

100 jaar Bilthoven

Deze prinses werd begeleid door haar opa

100 jaar Bilthoven

Overal waren standjes met leuke spullen en lekker eten te vinden

100 jaar Bilthoven

Nienke van Zappelin zorgde voor de juiste stemming

100 jaar Bilthoven

Om Jo te ontvangen en mee te dansen

100 jaar Bilthoven

Tijdens de Meet & Greet op de foto met Jo en Nienke

100 jaar Bilthoven

In de Kunsthoek konden kinderen de leukste creaties maken

100 jaar Bilthoven

Tulpen! Het voorjaar kan zo weer beginnen

100 jaar Bilthoven

Brandweer Harmonie Bilthoven ging voorop bij de optocht van historische voertuigen

100 jaar Bilthoven

Inclusief een originele Indian

100 jaar Bilthoven

Een Citroën C4 uit bouwjaar 1928

100 jaar Bilthoven

De 100 jarige Bilthovense mevrouw M.A. Werner – de Boer gezeten naast burgemeester Sjoerd Potters

100 jaar Bilthoven

Van Porsche tot Facel Vega

100 jaar Bilthoven

En dan heb je trek. Ripassa zorgde voor lekkere Oktober-fest-bratwurst!

100 jaar Bilthoven

De klassiekers nog even op een rij

100 Jaar Bilthoven gevierd

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht