Nederlands eerste Plukdoolhof is in Bilthoven

Start aanplant Plukdoolhof De Schaapskooi Reinaerde Bilthoven

Margreet van Ommering (regiomanager Reinaerde) plant de eerste appelboom samen met een client van Reinaerde

Vandaag is een begin gemaakt om de 500 boompjes en struiken te planten in het eerste Nederlandse Plukdoolhof. Vrijwilligers en deskundigen hebben samen met cliënten en begeleiders van Reinaerde vandaag 350 appelboompjes gepoot tijdens de eerste plant dag. Het Plukdoolhof op Kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven is het eerste doolhof van eetbare gewassen in Nederland. Er komen diverse educatieve activiteiten, natuurbeleving en een duurzame voedselteelt, dit alles samen met de cliënten van Reinaerde.

Start aanplant Plukdoolhof De Schaapskooi Reinaerde Bilthoven

Een enorme club met helpende handen wordt door Petra Overhand (De Schaapskooi) welkom geheten

Start aanplant Plukdoolhof De Schaapskooi Reinaerde Bilthoven

Ook Maaike Noorlander (Biltsheerlijk) richt kort het woord tot de aanwezigen.

Start aanplant Plukdoolhof De Schaapskooi Reinaerde Bilthoven

Er moeten vandaag 350 appelboompjes de grond in. Een Flinke klus

Start aanplant Plukdoolhof De Schaapskooi Reinaerde Bilthoven

Een drukte van belang in het nieuwe Plukdoolhof

Start aanplant Plukdoolhof De Schaapskooi Reinaerde Bilthoven

Gestaag vordert het werk

Start aanplant Plukdoolhof De Schaapskooi Reinaerde Bilthoven

En je krijgt er lekker vieze handen van!

Bezoekers van de kinderboerderij kunnen dit najaar al dwalen in het doolhof. Leerzame zoekspelletjes brengen bezoekers dichter bij het midden van het doolhof. Het Plukdoolhof wordt een mooie dagbesteding- en werkplek, waar mensen zich kunnen ontwikkelen. De begeleiding is in handen van Reinaerde.

Het Plukdoolhof kan uitgroeien tot een echte ‘magneet’ met positieve uitstraling. Thema`s die centraal staan zijn samen spelen, team builden, ontmoeten, groenbeleving, voeding en gezondheid. Ook kan iedereen proeven van struiken en bomen met eetbare vruchten, bloemen en bladeren.

Vele handen maken licht werk

Stichting Biltsheerlijk en Reinaerde zijn initiatiefnemers van het Biltse Plukdoolhof. Zij sloegen de handen ineen om deze nieuwe trekpleister in Bilthoven te ontwikkelen. Toen de plannen definitief waren, vroegen zij hulp om draagvlak te creëren in de lokale samenleving. En dat lukte.

Vele partijen en vrijwilligers zegden hun steun toe in de vorm van een donatie, kennis of helpende handen, zoals: Robin Gugelot van Landwerken, Christen Unie, Kiwanis, Team NiNe, Werkplaats Kindergemeenschap, Provincie Utrecht, Gemeente De Bilt, Kern met pit, Elise Mathilde fonds, Prins Bernhard fonds, KF Heinfonds en Rabobank Stimuleringsfonds. Een echt samenwerkingsverband dus.

Beursvloer De Bilt

De afspraken om te komen helpen werden merendeel gemaakt tijdens de 8e editie van de Beursvloer van november 2018 jl. Bedrijven en maatschappelijke organisaties handelden daar in helpende handen, materialen & middelen en kennis & kunde. Allemaal met gesloten beurs. Netwerkorganisatie Samen voor De Bilt organiseerde deze beursvloer. Deze organisatie stimuleert maatschappelijk betrokken ondernemen binnen gemeente De Bilt.

Ook helpen?

Ook u kunt helpen bij het Biltse Plukdoolhof. U kunt zowel een financiële bijdrage doneren als meehelpen met de aanplant, het onderhoud en/of de oogst. Nederlands eerste plukdoolhof is van ons allemaal. Ga naar de website voor meer informatie: www.biltsheerlijk.nl/plukdoolhof 0f kom even bij ons langs op Kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht