De zon lijkt wel de maan

De Zon leek wel de Maan vandaag

De Zon lijkt wel de Maan vandaag

Zojuist keken we omhoog en zagen een bijzonder fenomeen. Een kindje hoorde wij zeggen: “Kijk mama de maan!” Waarop de moeder antwoordde, “Nee, dat is de zon….”. Dit gevoel konden wij ons wel voorstellen, want je kon gewoon zonder zonnebril of andere beschermende middelen kijken naar de zon, die nog net de sluierbewolking kon doordringen en diep oranje rood van kleur was. Het lijkt even volle maan, maar dan overdag. Zelfs Reinier van den Berg vindt dit bijzonder en denkt dat het aan luchtvervuiling door de natuurbranden in Spanje en Portugal en Saharazand.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht