AANKONDIGING Scootmobieltraining op 26 september 2018

VVN De Bilt Scootmobieltraining HF Witte

Op speciaal aangelegde hindernissenparcours in de sporthal van HF Witte kan in alle rust en veilig worden geoefend om hindernissen te nemen met de scootmobiel

Iedere scootmobielgebruiker veilig uit en veilig thuis! Met een dergelijk vervoermiddel kun je lang mobiel blijven, of wel: een stuk vrijheid behouden! Maar vrijheid betekent ook verantwoordelijkheid. In dit geval: veilig op pad en vooral veilig weer thuis. VVN De Bilt organiseert op woensdag 26 september 2018 een Scootmobieltraining in HF Witte. Geef je op!

De afdeling De Bilt van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de gemeente De Bilt willen bevorderen dat iedere gebruiker van een scootmobiel op een veilige manier zo lang mogelijk plezier heeft van dit vervoermiddel. Zelfstandige mobiliteit is immers een belangrijke voorwaarde voor het behoud van de onafhankelijkheid.

Waar

De cursus vindt plaats op woensdag 26 september 2018 in het H.F. Witte Centrum, Henri Dunantplein 4 in De Bilt en in de directe omgeving. De start vindt plaats om 13.00 uur, de training zal duren tot 16.15 uur duren.

Voor wie

De training is zowel voor beginnende als al ervaren scootmobielgebruikers. Belangrijk om te ervaren wat wel en wat niet kan met de scootmobiel. Belangrijk omdat ook de verkeersregels veranderen. En niet te vergeten, hoe reageren de overige verkeersdeelnemers op de scootmobielers. Wat zou je in welke situatie het beste kunnen doen?

Hou je vaardigheid op peil

VVN De Bit en de gemeente De Bilt adviseren dan ook iedereen die een scootmobiel gebruikt om aan deze jaarlijkse training mee te doen. Een gemakkelijke manier om kennis en vaardigheid op peil te houden. Ben je wat angstig op de scootmobiel? Geen nood, onze instructeurs zullen je helpen om dit zo veel mogelijk te overwinnen.

Wat kun je verwachten tijdens deze cursusmiddag

Theorie: welke verkeersregels gelden voor mij?

Hindernissenparcours: oefenen in behendigheid in een speciaal opgezet parcours in de sporthal van HF Witte met de scootmobiel. Dit houdt in dat je onder diverse omstandigheden leert wat je wel en wat niet kunt met de scootmobiel.

Praktijk: veilig van A naar B. Hiervoor gaat u onder begeleiding van een instructeur door een woonwijk en een winkelstraat rijden.

Na afloop ontvangt ieder een naslagwerk en een certificaat van deelname, uitgereikt door wethouder Anne Brommersma. Het belooft weer een leerzame en gezellig middag te worden met op z’n tijd een natje en een droogje.

Hoe geeft je je op

Aanmelden vóór 17 september 2018 schriftelijk, telefonisch of per e-mail bij

VVN Afd. De Bilt, mevr. E. Doornenbal, Leeuweriklaan 7, 3738 EM Maartensdijk,
tel: 0346 212687; e-mail: vvn.debilt@kpnmail.nl.

Bij aanmelden per brief of e-mail s.v.p. vermelden: naam + voorletter(s), man/vrouw, volledig postadres, telefoonnummer en e-mail adres.

VVN De Bilt Scootmobieltraining in en vanuit HF Witte

Ook een buitenrit onder begeleiding van een instructeur hoort bij de cursus

Zie ook ons beeldverslag van de training in 2017 voor nog meer  informatie over de scootmobieltraining en klik hier.

AANKONDIGING Scootmobieltraining op 26 september 2018

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht