Sjors Sportief en Sjors Creatief van start

Sjors Sportief Sjors Creatief officiele start

Twee leerlingen van Basisschool Wereldwijs bieden wethouder Madeleine Bakker-Smit het eerste exemplaar aan van het boekje Sjors Sportief & Sjors Creatief

Vanmorgen was de  kick-off zijn van het nieuwe project Sjors Sportief & Sjors Creatief. Deze kick-off vond plaats in het Theater van Het Lichtruim met groep 4 en 6 van basisschool Wereldwijs.

Alle 4200 basisschoolkinderen uit de gemeente De Bilt verdeeld over 19 basisscholen ontvangen deze week het eerste Sjors Sportief & Sjors Creatief boekje. Deze gids staat boordevol sportieve en creatieve activiteiten waaraan leerlingen kunnen deelnemen om kennis te maken met sport en cultuur in de gemeente.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op laagdrempelige en toegankelijke wijze kennis met een activiteit of club. Een erg leuk concept om kinderen hun talenten te laten ontdekken. Vanaf 27 oktober kan er worden ingeschreven via www.sjorssportief.nl.

Voldoende keus voor sportievelingen en crea-bea’s

Kinderen uit de gemeente De Bilt maken zo kennis met meer dan 50 activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan atletiek, badminton, dansen, freerunning, lasergamen, tafeltennis, scouting en tennis. Ook aan de creatieve leerlingen is gedacht: muziek maken, tekenen en schilderen, koken, chocoladeletters maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele jaar door kunnen kinderen zich inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten.

Bewezen formule

Kinderen laagdrempelig verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief zijn instrumenten die de gemeente De Bilt hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 70 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur en stimuleert kinderen uiteindelijk om structureel lid te worden.

Meer informatie

Voor meer informatie neem een kijkje op de website www.sjorssportief.nl. Of stuur een e-mail naar info@sjorssportief.nl.

Sjors Sportief Sjors Creatief officiele start

Buurtsportcoach van MENS De Bilt Sebastiaan Klok opent de bijeenkomst

Sjors Sportief Sjors Creatief officiele start

Wetehouder Madeleine Bakker-Smit is benieuwd wat de kinderen allemaal al doen op het creatieve en sportieve vlak

Sjors Sportief Sjors Creatief officiele start

Een groep leerlingen was diezelfde ochtend creatief flink aan de slag gegaan met klei. Dit mooie kunstwerk was voor zijn moeder!

Sjors Sportief Sjors Creatief officiele start

Muziekdocent Joke Firet zong met groep vier liedjes als openingsact

Sjors Sportief Sjors Creatief officiele start

Een high five met de wethouder

Sjors Sportief Sjors Creatief officiele start

Een high five als officieel begin van Sjors Sportief & Sjors Creatief

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht