Boer-Gondische Markt Landwinkel De Hooierij

Boergondische Markt Hooierij De Bilt Boer-Gondische

Gezellig een pannenkoekje prikken was een feest voor jong en oud tijdens de Boer-Gondische Markt

Vandaag was het oergezellig tijdens de jaarlijkse Boer-Gondische Markt van Landwinkel De Hooierij in De Bilt. Velen waren gekomen om lekker te genieten van de diverse proeverijen van streekproducten als vlees, worst, vruchtensappen, theetjes, brood (De Veldkeuken), jam,  Chutney, taarten en noem maar op. Ook werd er druk gekocht. Vooral boerenkaas, groente uit eigen tuin (Tuinderij de Groene Steen) en vlees van eigen koeien (Zorgboerderij Nieuw Bureveld) waren zeer in trek.

Daarnaast waren er vele vertegenwoordigers van het pure product aanwezig. Zo was Agnes Kruiden er met lekkere thee melanges, een warme bakker met veel boerenbrood, een kok die het lekkerste Nederlandse wild liet proeven waaronder ganzenvlees (momenteel verkrijgbaar in De Hooierij) en natuurlijk volop pompoen! Brouwerij Mozes uit De Bilt stond ook met hun heerlijke biertjes. Het waren voorlopig weer de laatste flesjes. Daarna moeten we weer weken wachten. Ook BENG! was er met een stand om mensen te helpen met het verlagen van hun energieverbruik. Ook Gewoon Pisa was er met een grote collectie gedragen kleding.

Kinderen konden zich uitstekend vermaken met een bezoekje aan de stal met kalfjes, een heus springkussen en natuurlijk ambachtelijk bereide pannenkoeken eten! Verder kon men allerlei lekkers kopen zoals soep, koffie, thee, gebak, worstjes, etc.. Kortom een plezierige markt en gelukkig bleef het lang droog en dat droeg enorm bij aan de goede sfeer.

Boergondische Markt Hooierij De Bilt Boer-Gondische

Wilbert leidde de geïnteresseerden graag rond op Zorgboerderij Nieuw Bureveld

Boergondische Markt Hooierij De Bilt Boer-Gondische

Een markt vol gezelligheid en lekkere dingen van Tuinderij De Groene Steen, BonBon Margo en Mozes Bier

Boergondische Markt Hooierij De Bilt Boer-Gondische

BENG! (Biltse Energie Neutraal Gemeenschap) gaf voorlichting over het verminderen van energieverbruik door isolatie en gebruik van zonnepanelen en -collectoren

Boergondische Markt Hooierij De Bilt Boer-Gondische

Gewoon Pisa met rekken vol met gedragen kleding die niet van nieuw is te onderscheiden

Boergondische Markt Hooierij De Bilt Boer-Gondische

Er was veel te proeven! Hier ging het om Nederlands wild waaronder ganzenvlees

Boergondische Markt Hooierij De Bilt Boer-Gondische

Een kopje kruidenthee van Agnes Kruiden

Boergondische Markt Hooierij De Bilt Boer-Gondische

Boer-Gondisch pannenkoeken bakken op houtvuur

Boergondische Markt Hooierij De Bilt Boer-Gondische

Smullen zo’n lekker en verantwoord taartje

Een aantal deelnemers aan de Boer-Gondische Markt:

Agnes Kruiden Maartensdijk

Gewoon Pisa De Bilt

 BENG!De Bilt

BonBon Margo De Bilt

Mozes Bier De Bilt

Landwinkel De Hooierij De Bilt

Zorgboerderij Nieuw Bureveld De Bilt

De Veldkeuken Amelisweerd

Tuinderij De Groene Steen De Bilt

Boer-Gondische Markt Landwinkel De Hooierij

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht