Autobedrijf De Rooij investeert in jonge monteurs

Autobedrijf De Rooij Bilthoven De Bilt Leerling monteurs

Leermeester Peter van den Burg aan het werk met de twee enthousiaste leerling monteurs

Bij Autobedrijf De Rooij, de servicedealer voor VW, Audi en Skoda, zijn sinds augustus twee enthousiaste jonge monteurs in opleiding. Onder leiding van leermeester Peter van den Burg leren zij het vak en doen de opleiding tot 1e autotechnicus.

Eric de Rooij: “Het is leuk te merken dat er nog steeds enthousiaste jongeren te vinden zijn die kiezen voor het autovak. Wij investeren hier in en leiden ze dan ook graag op.” Giel van Hartenberg heeft zijn opleiding bij Schoonoord sector Techniek afgerond en studeert nu aan het Automotive College te Nieuwegein. Remco van Schaik deed eerste een heel andere opleiding en leerde het vak mechatronica. Toch trok het autovak hem meer en is geswitcht en studeert eveneens aan het Automotive College.

Werken en leren

“We zijn beiden in dienst bij Autobedrijf De Rooij en werken hier vier dagen in de week,” aldus Giel en Remco. “Eén dag in de week zijn we in Nieuwegein te vinden en krijgen dan de theorie. We volgen een zogenaamde BBL-opleiding van werken en leren.” Beiden vinden dit de meest praktische manier en ook leuk: praktijk en theorie direct aan elkaar verbinden. “Wij hebben ook het liefst monteurs uit het BBL-traject,” vervolgt Eric de Rooij. “Zij zijn praktisch heel goed en je kunt ze goed begeleiden binnen je eigen bedrijf. Zo kunnen zij uitgroeien tot goede autotechnici met kennis van onze merken én leren ook het reilen en zeilen van ons bedrijf.”

Een en al enthousiasme

Leermeester Peter van den Burg is erg enthousiast over zijn nieuwe rol binnen het autobedrijf: “In februari van dit jaar heb ik mijn papieren gehaald voor leermeester. Het is een pittig opleidingstraject en is een leuke uitdaging naast het dagelijkse werk in de werkplaats. Ik vind het bovendien erg leuk om kennis en kunde over te dragen aan een jonge generatie automonteurs, die zo het vak van binnenuit en op de werkvloer leren.”

Autobedrijf De Rooij Bilthoven De Bilt Leerlingmonteurs

Giel van Hartenberg, Remco van Schaik en leermeester Peter van den Burg

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht