AANKONDIGING Rijdag modelspoorbaan op zaterdag 24 november

STOMM Rijdag 2018 Bilthoven Modeltreinen

Op rijdag zal ook dit station erg druk zijn. Op de achtergrond wordt nog druk gebouwd

Aanstaande zaterdag 24 november 2018 van 10.00 tot 15.00 uur houdt de Stichting Openbaar Museum Modelbouw (StOMM) haar halfjaarlijkse modelspoorbaan rijdag. “Aan de immense modelspoorbaan wordt door vrijwilligers al vanaf januari 2008 hard gewerkt,” vertelt Willem Boot, voorzitter van StOMM. “De H0-baan is dan ook uitgegroeid tot een waar museum en omvat modelbanen die de stoutste verwachtingen overtreffen.” De toegang is gratis! Leijenseweg 115 o (o van oliebol) 3721 BC Bilthoven (op dezelfde rij als The Real Gym)

Rollend materieel naar Zwitsers en Duits voorbeeld

Het rollend materieel komt hoofdzakelijk uit het zogenaamde tijdperk III en omvat globaal de periode 1945 – 1965. Het materieel is naar Zwitsers en Duits voorbeeld en rijdt voor het overgrote deel op drie-rail wisselstroom. De H0-modellen zijn onder andere van Märklin, Fulgurex, Roco, Lemaco, Rivarossi, HAG, Metropolitan, LS Models en Bemo. Ook is er een baan met gelijkstroom, waar weer andere merken te zien zijn zoals Fleischmann.

Zwitserland in H0m

Er is bovendien een mooi Zwitsers smalspoor (H0m) te zien met als voorbeeld het station Gletsch van de Furka Oberalp Bahn als middelpunt. Zoveel mogelijk wordt de werkelijkheid benaderd.

Volledig handgebouwde modelspoorbaan

Kortom, alle reden om a.s. zaterdag tussen 10.00 tot 15.00 uur een uniek kijkje te komen nemen in dit eldorado voor de modelbouwers en treinliefhebbers. Bovendien worden vrijwel alle model fabriekspanden en -huizen volledig met de hand gebouwd uit basismaterialen (waaronder laser-gesneden karton) naar bestaand voorbeeld en komen niet uit een bouwdoos! Vele details in de gebouwen en het landschap zijn adembenemend mooi en gemaakt met af en toe een stukje humor!

U kunt het Modelbouw Museum vinden op de Leijenseweg 115 o (o van oliebol) 3721 BC Bilthoven (naast The Real Gym)

Hierbij alvast een impressie van wat u kunt verwachten:

STOMM Rijdag 2018 Bilthoven Modeltreinen

De grote haven is voorzien van heel veel spoor

STOMM Rijdag 2018 Bilthoven Modeltreinen

Werkelijkheid en model komen hier wel heel dicht bij elkaar

STOMM Rijdag 2018 Bilthoven Modeltreinen

De bierbrouwerij draait op volle toeren!

STOMM Rijdag 2018 Bilthoven Modeltreinen

De kolen voor de stoomlocomotieven wordt aangevoerd

STOMM Rijdag 2018 Bilthoven Modeltreinen

Deze diesel staat klaar om een partij buizen te vervoeren

STOMM Rijdag 2018 Bilthoven Modeltreinen

Hier zijn nog wel onbewaakte overwegen te vinden

Rijdag Modelbaan STOMM Bilthoven

Het Zwitserse Gletch in H0m, (FO – Furka Oberalp Bahn) met een HGe 4/4 I met de typische balkons

AANKONDIGING Rijdag modelspoorbaan op zaterdag 24 november

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht