Ik wil een hoofd met zaagsel, klonk het tijdens Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren Weeshuis van de Kunst De Bilt

2Vallig in het Weeshuis van de Kunst. Een tweeling? Zeker! Zij zongen hier ‘onze’ titelsong ‘Ik wil een hoofd met zaagsel’

Afgelopen twee dagen was Gluren bij de Buren én weer een succes! Op vele locaties kon het publiek genieten van optredens en kunst. Ondanks het gure en koude weer, togen velen naar de diverse locaties in De Bilt en Bilthoven. Zo ook wij. We gingen op zaterdag kijken bij het Weeshuis van de Kunst en zondag op bezoek bij Huize Gaudeamus. Toen we zaterdag naar huis gingen, bleef één deuntje in ons hoofd hangen: ‘Ik wil een hoofd met zaagsel’ van 2Vallig…..

In het Weeshuis waren twee optredens te zien van 2vallig en Jawdat Jassem (Saz, een oosterse luit) en Khales Warrak (gitaar en zang) beiden afkomstig uit Aleppo.

2Vallig

‘Two-vallig’, is een tweeling en ja, ze lijken enorm op elkaar! Hun optreden is een kruising van vooral cabaret met body percussie, tapdansen, muziek en zang. Bovendien maakten de twee zussen Jolien en Merel Bouwman uit Utrecht er een interactief geheel van en maakten gebruik van de handen en stemmen van het publiek.

Jawdat Jassem en Khales Warrak

Jawdat en Khales de uit Syrië afkomstige muzikanten en singer songwriters, waren de andere act. Zij speelden meeslepende muziek uit hun geboortestad Aleppo. Een van de drie liederen hadden zij zelf geschreven. Zij gingen volledig op in hun muziek en nam hierin het publiek mee.

Röntgen en Bruch

Zondag was het andere koek. Klassiek! Het trio TiNiWi speelden werken van Julius Röntgen en Max Bruch in Villa Gaudeamus, een huis dat Julius Röntgen heeft laten bouwen toen hij op 70-jarige leeftijd besloot met pensioen te gaan en zich te wijden aan het componeren, musiceren en les geven. Hij schreef meer dan honderd composities in de Villa Gaudeamus dat ‘Laten we blij zijn’ betekent. De inleider zei: “Zijn muziek zit hier in de muren!” en zo voelde het ook.

Gluren bij de Buren Weeshuis van de Kunst De Bilt

Arabische klanken van Khales Warrak en Jawdat Jassem (Saz) met traditionele muziek uit Aleppo

Gluren bij de Buren Weeshuis van de Kunst De Bilt

Jong en oud waren geboeid, sfeervolle muziek waarop je kon wegdromen

Gluren bij de Buren Weeshuis van de Kunst De Bilt

Zij kregen dan ook veel bijval van het publiek

Gluren bij de Buren Weeshuis van de Kunst De Bilt

Alle bezoekers in de benen en meedoen! Zo was het 2Vallig ook nog eens een keer

Huize Gaudeamus in Bilthoven waren weren te horen van Julius Röntgen en tijdgenoot Max Bruch, die bovendien met elkaar bevriend waren

Gluren bij de Buren Huize Gaudeamus Bilthoven

Het publiek was enthousiast over de uitvoering van trio TiNiWi

Ik wil een hoofd met zaagsel, klonk het ergens tijdens Gluren bij de Buren

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht