Nieuwe gemeenteraad De Bilt geïnstalleerd

Installatie Gemeenteraad De Bilt 2018

De officiële statiefoto van de nieuwe gemeenteraad met burgemeester Sjoerd Potters en de Griffie Thecla van der Torre, op het bordes van Jagtlust

Donderdagavond 29 maart 2018 is de nieuwe gemeenteraad van de gemeente De Bilt geïnstalleerd. Met het afleggen van de eed of verklaring en belofte zijn vanavond in de raadsvergadering alle 27 raadsleden geïnstalleerd.

Er is een aantal nieuwe gezichten toegevoegd aan de gemeenteraad. Dit zijn:

  • Fred van Lemmen (VVD)
  • Leontine Kok (VVD)
  • Anne Marie ’t Hart (GroenLinks)
  • Marijn Peperkamp (GroenLinks)
  • Kristel Brekelmans (Forza De Bilt)

Daarnaast zijn ook de huidige demissionaire wethouders Anne Brommersma (GroenLinks), Madeleine Bakker-Smit (CDA) en Hans Mieras (D66) geïnstalleerd als raadsleden. Tot er een nieuw college wordt benoemd, mogen zij tijdelijk zowel wethouder als raadslid zijn. Ook zijn twee personen die eerst commissielid waren geïnstalleerd als raadslid. Dit zijn Eelco Dalmeijer (VVD) en Donja Hoevers D66).

In het tweede gedeelte van de raadsvergadering heeft een duidingsdebat over de verkiezingsuitslag plaatsgevonden. De heer Van Lemmen is als lijsttrekker van de grootste partij (VVD) aangewezen als informateur.

Installatie Gemeenteraad De Bilt 2018

Even wennen, andere plekken, één wethouder achter de collegetafel en veel familieleden en vrienden op de publieke tribune, de eerst vergadering van de nieuwe gemeenteraad was een feit

Installatie Gemeenteraad De Bilt 2018

Na de beëdiging schorste de burgemeester de vergadering om de zojuist beëdigde raadsleden te feliciteren

Installatie Gemeenteraad De Bilt 2018

Te overladen met bloemen

Installatie Gemeenteraad De Bilt 2018

Cadeautjes voor de CDA fractie en natuurlijk bloemen!

Installatie Gemeenteraad De Bilt 2018

Met trotse familieleden op de foto

Nieuwe gemeenteraad De Bilt geïnstalleerd

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht