Groenekan – Kern met Pit

Groenekan – Kern met pit

Groenekan – Kern met Pit. De bebouwde kom van Groenekan begint hier, net voorbij de spoorwegovergang bij de driesprong Groenekanseweg – Beukenburgerlaan. Als welkomstgeschenk de immer keurig onderhouden tuin van dit lieflijke huis aan het begin van landgoed Beukenburg. Uit het kombord blijkt dat Groenekan een Kern met Pit is. Maar wat betekent dat? 

Groenekan is een kern met pit. Aldus het kombord van Groenekan op de Groenekanseweg. Wij vroegen ons af: wat is een kern met pit? Waaruit bestaat de pit van Groenekan?

Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM)

Enig zoekwerk op internet leverde interessante informatie op. Kern met Pit blijkt een initiatief te zijn van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM).

De KNHM is tegenwoordig een adviseurs netwerk dat zich inzet om burgerinitiatieven en sociale ondernemingen een stap verder te helpen. De adviseurs zijn zo’n 200 vrijwilligers en ook medewerkers van Arcadis, een design- en consultancy bureau voor de natuurlijke en gebouwde leefomgeving.

Kern met Pit

Kern met Pit is één van de projecten van de KNHM. “Heb je een goed idee voor je buurt? Kern met Pit daagt je uit om een idee voor de verbetering van jouw leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Tijdens de uitvoering staan we voor je klaar met tips en contacten uit ons netwerk. Doel bereikt? Dan ontvang je duizend euro en het predicaat Kern met Pit.” (Kern met Pit)

Groenekan – Kern met pit

Groenekan heeft intussen al drie keer een prijs als Kern met Pit ontvangen. De eerste keer voor de restauratie van twee schutsluisjes in Groenekan. De tweede keer voor het JOP-project (JongerenOntmoetingsPlek) ). De derde keer voor de Midzomernachtsdroom van ‘Muse in het Groen’. (Bron: De Vierklank)

Kombord

Vandaar dus dat op het kombord van Groenekan het predikaat ‘Kern met Pit’ prijkt. Daar mag het dorp zeker trots op zijn.

Groenekan – een Kern met Pit

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht