Week van de Duurzaamheid volgens BENG!

BENG Informatieavond Vereniging van Eigenaren WVT Bilthoven

De avond voor (bestuurs)leden van VvE’s werd goed bezocht.

Afgelopen week was het de Week van de Duurzaamheid in De Bilt. Vele initiatieven werden genomen om tot een klimaatneutraal De Bilt te komen in 2030. Ook BENG! (Biltse Energie Neutraal Gemeenschap) deed een duit in het zakje en organiseerde diverse bijeenkomsten met een telkens een wisselend onderwerp.

Een week vol duurzaamheid

Zo startte de week op 8 oktober met de avond ‘De verwarming centraal’ in De Vierstee Maartensdijk. Op 9 oktober een voorlichtingsavond over zonnepanelen in De Groene Daan te Groenekan. Op woensdag 10 oktober werd er een speciale avond gehouden voor bestuurders en leden van een Vereniging van Eigenaren gehouden in WVT en was er op donderdag een avond over het slim financieren van energiebesparende maatregelen eveneens in WVT te Bilthoven.

Zorgboerderij Nieuw Toutenburg

Morgen, zaterdag 13 oktober 2018 vindt als afsluiting van deze week, de ingebruikname plaats van de 299 zonnepanelen van Biltstroom (een initiatief van BENG!) bij Zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk.

Sustainable Development Goals

Kortom, een week die bol stond van activiteiten rond duurzaamheid en het halen van de 17 Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) die door de Verenigde Naties zijn gedefinieerd.

BENG Informatieavond Zonnepanelen Groene Daan Groenekan

Roel Simons vertelt bevlogen over zonnepanelen

BENG Informatieavond Zonnepanelen Groene Daan Groenekan

Het was een inspirerend rondetafel gesprek

BENG Informatieavond Vereniging van Eigenaren WVT Bilthoven

Na een kort voorstelrondje op de avond voor VvE’s, ging men het diepe in. Hier is Ria Vossen van  VvE flatgebouw Henri Dunant aan het woord.

BENG Informatieavond Vereniging van Eigenaren WVT Bilthoven

Deskundige Mimi Slauerhoff vertelt over het proces om samen tot een groen onderhoudsplan te komen.

Week van de Duurzaamheid met BENG!

Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen)

BENBG2030

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht