Start bouw eerste energieneutrale nieuwbouwwoning De Bilt

Energieneutraal

Met de wethouder achter het stuur op de foto. Opdrachtgevers (rechts) en uitvoerenden (links): aan de slag met de energieneutrale woning!

Afgelopen dinsdag gaf wethouder Anne Brommersma (Duurzaamheid) het officiële startsein voor de bouw van de eerste energieneutrale nieuwbouwwoning in de gemeente De Bilt. Het particuliere initiatief van de toekomstige bewoners Belinda Lageweg en Bram de Deugd is een mooi en ambitieus voorbeeld van de individuele bijdragen die inwoners zelf kunnen leveren aan de doelstelling om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn.Voor de realisatie van hun droom betrekken zij bovendien zo veel mogelijk diverse lokale bedrijven en ondernemers, zoals Architectenbureau Ronald Janssen uit De Bilt, Aannemersbedrijf Herman Stomphorst uit Maartensdijk, ontwerper van de energie-installatie Maarten Strengers van Greenlink uit Bilthoven en Constructiebureau Co van den Brink uit Soest. De bouwkundige en energietechnische kennis van deze lokale bedrijven komt samen in de NOM-ambities van de toekomstige bewoners.

Biltse Energieprijs

Wethouder Brommersma loofde het initiatief van Bram en Belinda. Het is het eerste nieuwbouwproject met nul op de meter en dat geheel door particulier initiatief! Niet voor niets verbond zij hieraan de uitreiking van de Biltse Energieprijs. Dit symbool voor duurzaamheid werd voor de eerste keer aan een particulier overhandigd. Verder hoopt Brommersma dat dit initiatief anderen inspireert om dezelfde weg te gaan: “Op naar een energieneutraal De Bilt in 2030!”

Wethouder Anne Brommersma op weg naar haar graafmachine, met op de achtergrond een tekening van hoe het er in de toekomst uit gaat zien

Na de korte ceremonie met foto, nam de wethouder het woord en prees dit particuliere initiatief

Voor Bram en Belinda was het een complete verrassing dat zij het Symbool van Duurzaamheid kregen uitgereikt

Energieneutrale woning

Maarten Stegers legde de energiehuishouding uit van een Nul op de Meter-woonhuis, waarbij de buitenlucht als warmtebron dient

Start bouw eerste energieneutrale nieuwbouwwoning De Bilt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.