MENS De Bilt bestaat 5 jaar

MENS De Bilt 5-jarig bestaan in Fort Voordrop

Evelien Ribbens legt uit wat MENS De Bilt doet aan de hand van drie aansprekende filmpjes

Gisteren bestond MENS De Bilt 5 jaar. Dit eerste lustrum werd gevierd met zorgorganisaties, vrijwilligersorganisaties, ambtenaren, personeel en vrijwilligers van MENS in Fort Voordorp in Groenekan. Een aansprekende omgeving waar verleden, heden en toekomst van MENS De Bilt de revue passeerden tijdens deze jubileumbijeenkomst. 

De middag werd geopend door bestuursvoorzitter van MENS, Marjan Haak. Zij vertelde over de ontstaansgeschiedenis van MENS De Bilt in roerige tijden. De welzijnsstichting is in 2013 ontstaan vanuit een fusie tussen SWO, Animo en de vrijwilligerscentrale. Evelien Ribbens (directeur MENS De Bilt) liet aan de hand van een aantal zeer aansprekende filmpjes zien wat het werk van MENS De Bilt inhoudt. Beelden zeggen immers meer dan woorden. Ze stak ook het gehele college van B&W een hart onder de riem nu er financiële tekorten dreigen op het zorgbudget van de gemeente. Dat gebeurde met het lied “Het Komt Allemaal Goed” van Birgitte Kaandorp. De hele zaal zong het refrein mee.

Anne Brommersma

Ook wethouder Anne Brommersma was aanwezig en hield een gloedvol betoog over wat MENS De Bilt in de afgelopen vijf jaar voor elkaar heeft gekregen. Zelfs is zij daar als wethouder al 4 jaar getuige van. Ze memoreerde onder andere  de fietstocht die ze met Evelien maakte langs de panden en activiteiten van de organisatie en de bezoeken die ze brengt op de dag van de mantelzorg.

Marius Buiting

Als gastspreker trad Marius Buiting op. Uit eigen ervaring vertelde hij hoe het is om mantelzorger te zijn. Wat je daar bij tegenkomt en waar je uiteindelijk de meeste steun vindt! Niet bij de ‘medici’ volgens hem, maar bij sociaal-werkers en mantelzorgers die in de buurt werkzaam zijn of zomaar aan de overkant blijken te wonen! Hij ging ook in gesprek met de aanwezigen over zaken als: hoe kunnen we nu ook mensen bereiken die makkelijk buiten de boot vallen. Over hoe we kunnen doen wat nodig is en de wetgeving en andere systemen kunnen inzetten om tot goede oplossingen te komen in plaats dat de uitvoering van de ‘wet’ mensen verder in de problemen werkt. Een verhelderend verhaal die de aanwezigen terugwierp op wat wij en de directe omgeving kunnen doen, waarbij MENS De Bilt behulpzaam kan zijn en de contacten leggen.

Kortom, MENS De Bilt doet er toe!

MENS De Bilt 5-jarig bestaan in Fort Voordrop

Ontmoeten was één van de belangrijke agendapunten van de jubileum bijeenkomst

MENS De Bilt 5-jarig bestaan in Fort Voordrop

Vijf jaar MENS De Bilt bij elkaar!

MENS De Bilt 5-jarig bestaan in Fort Voordrop

Ruim 100 aanwezigen waren bij deze lustrumviering

MENS De Bilt 5-jarig bestaan in Fort Voordrop

Marjan Haak (voorzitter MENS De Bilt) beet het spits af met een visie vanuit het bestuur

MENS De Bilt 5-jarig bestaan in Fort Voordrop

Vanzelfsprekend ontbrak het college niet. Wethouder Anne Brommersma liet in alle toonaarden horen hoe belangrijk MENS De Bilt is voor de samenleving in de gemeente

MENS De Bilt 5-jarig bestaan in Fort Voordrop

Inspirerend, helder, confronterend en liefdevol zijn de woorden die passen bij de inleiding van gastspreker Marius Buiting

MENS De Bilt 5-jarig bestaan in Fort Voordrop

Marius Buiting zorgde voor een gesprek met de aanwezigen onder elkaar over diverse onderwerpen.

MENS De Bilt 5-jarig bestaan in Fort Voordrop

Uit deze gesprekken kwamen praktische oplossingen, maar ook het gevoel en respect kreeg hiermee een plek

MENS De Bilt 5-jarig bestaan in Fort Voordrop

Aan het eind vatte Marius Buiting (directeur NVTZ – Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn – en co-auteur van de boeken “Verdraaid organisaties” en “Anders vasthouden”) alles nog een keer pakkend samen

MENS De Bilt 5-jarig bestaan in Fort Voordrop

Na afloop was er ruim gelegenheid om te netwerken en contacten te leggen of bestaande contacten te verstevigen

MENS De Bilt bestaat 5 jaar

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht