Burgemeester Potters fietst met SSW door de wijken

SSW Werkbezoek Burgemeester Potters

Burgemeester Potters op pad met Jessie Bekkers-Van Rooij, directeur SSW

Afgelopen dinsdag, op de warmste novemberdag ooit gemeten in De Bilt, ging burgemeester Sjoerd Potters op de fiets met de directie van Woonstichting SSW op pad in Bilthoven en De Bilt. Om met eigen ogen te zien waar SSW mee bezig is. Ook ging hij met een aantal huurders in gesprek over de plannen voor hun wijk.

Nieuwbouw

Bij nieuwbouwproject ‘Appartementen De Leijen Zuid’ kreeg de burgemeester een korte rondleiding. Nog voor het eind van dit jaar krijgen alle huurders van de 99 duurzame, sociale huurappartementen de sleutel van hun nieuwe woning. Dankzij deze nieuwbouw komt in de gemeente een doorstroom op gang, waardoor sociale huurwoningen voor nieuwe kandidaten beschikbaar komen.

Buurtkamer

In de Kometenlaan stond de deur van de nieuwe Buurtkamer open. SSW stelde deze ruimte beschikbaar voor de buurt. Bewoners hebben in de afgelopen maanden zelf alles opgeknapt en ingericht. De gemeente en MENS De Bilt dragen ook bij met raad en daad. Medio december is de officiële opening van deze ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners.

Tuinstraatkwartier

De fietstocht eindigde in het Tuinstraatkwartier. SSW ontwikkelt samen met de bewoners een toekomstplan voor deze groene en gezellige wijk. In een huiskamer aan de Lathyrusstraat ging de burgemeester met een delegatie van de bewonerscommissie in gesprek over hun aandachtspunten voor de ingrijpende vernieuwing van hun woningen en woonomgeving. Met name het behoud van de hofjesgedachte, betaalbaarheid van wonen en het parkeren volgens de nieuwe norm.

Volgend jaar weer

Het was een geslaagd en informatief werkbezoek. Sjoerd Potters: “Goed om te ervaren wat SSW doet voor prettig en betaalbaar wonen in vitale wijken in onze gemeente. En hoe de huurders hierbij betrokken worden.” Na afloop maakte de burgemeester direct een afspraak voor een nieuw werkbezoek in het najaar van 2019.

Tekst: Marieke Overeem / SSW

SSW Werkbezoek Burgemeester Potters

De SSW-toer startte bij het in aanbouw zijnde appartementencomplex in De Leyen Zuid met een rondleiding. Naast de burgemeester en de directeur SSW waren ook Ton Oostveen, Marco Pater en Marcel Rodigas van SSW aanwezig.

SSW Werkbezoek Burgemeester Potters

Onderweg doorkruiste de karavaan diverse wijken met woningen van SSW

SSW Werkbezoek Burgemeester Potters

Bij aankomst op de Kometenlaan waar de delegatie de Buurtkamer bezoekt

SSW Werkbezoek Burgemeester Potters

In gesprek met de voorzitter van de Bewonerscommissie Tuinstraatkwartier Leida Rozeman en met Ronald Hofstede (SSW)

Burgemeester Potters fietst met SSW door de wijken

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht