Biltse ondernemers op pad met ouderen d’Amandelboom

BCB NLdoet d-Amandelboom Bilthoven

Het Rode Kruis De Bilt zorgde voor het vervoer

Vrijdag 15 maart was het zover: NL Doet! Op deze dag heeft de BCB (Business Contact De Bilt) de handen uit de mouwen gestoken om de bewoners van d’Amandelboom in Bilthoven een inspirerende en verrassende dag te bezorgen. Samen met een grote groep vrijwilligers hebben leden van de BCB zich ingezet om de bewoners een onvergetelijke dag te bezorgen.

Vanuit het Rode Kruis werden bussen ingezet om de bewoners die vaak moeilijk ter been zijn te vervoeren met hun eigen rolstoel. Ze zetten koers naar Spakenburg waar zij hartelijk werden ontvangen door de dames van het Museum in Spakenburg. Daar konden ze kijken naar de oude klederdracht uit Spakenburg en zien hoe de mensen vroeger leefden van de visserij uit de Zuiderzee.  Veel bewoners voelden en zagen hier de herinneringen aan vroeger. Met een straffe wind, maar met een zonnetje zijn we daarna verder gelopen naar Restaurant de  Mandemaaker om hier te genieten van een heerlijke lunch, uiteraard met een echt Spakenburgs visje!

Fikse regenbui

Helaas konden we toen niet teruglopen, want we werden verrast door een heuse zware regenbui. Gelukkig hebben we toen onder leiding van Tina, de activiteitenbegeleidster van d’Amandelboom die bekend is in Spakenburg, de bussen op kunnen halen. De bewoners konden zo droog terugkeren naar Bilthoven waar we met een kopje koffie en thee opgewacht werden door de andere bewoners.

Het was een gezellige dag en heel mooi dat vanuit de BCB de bewoners een hele leuke dag hebben bezorgd.

Tekst: Melanie Wissenburg, Rabobank Rijn en Heuvelrug.

BCB NLdoet d-Amandelboom Bilthoven

Na een heerlijk dagje uit kwamen de bewoners van d’Amandelboom opgetogen thuis

BCB NLdoet d-Amandelboom Bilthoven

Ook deze bewoner had het uitstekend naar haar zin gehad

BCB NLdoet d-Amandelboom Bilthoven

Het was wel koud en winderig, maar drukte de pret niet

BCB NLdoet d-Amandelboom Bilthoven

Nog even napraten in Bilthoven met een kopje koffie of thee

Biltse ondernemers op pad met ouderen d’Amandelboom

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht