Nieuwe expositie in de traverse van het gemeentehuis officieel geopend

ArTraverse Bilthoven Henk Visch en Kars Persoon

Beelden en schilderijen in de traverse; een bijzondere combinatie

Afgelopen zondag werd de nieuwe expositie in de traverse van het gemeentehuis officieel geopend. Het is deze keer een duo -expositie van Kars Persoon (schilderijen) en Henk Visch (beelden). Beide kunstenaars waren aanwezig en gaven een toelichting op hun werk. De werken zijn tot 14 mei 2019 te zien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Kars Persoon schilderijen en aquarellen

Kars Persoon (1954) stelt in zijn schilderijen en tekeningen de menselijke gestalte centraal. Deze heeft in elk werk als het ware een metamorfose ondergaan. We herkennen steeds dezelfde basisfiguur; een mens zonder veel details meestal in profiel weer- gegeven. Het ‘anderszijn van de ander’ is het centrale thema in het werk van Kars Persoon. Door zich te oriënteren op de andere mens tracht hij de ervaring van het ‘ik en de ander’ te verbeelden. Zelf vergelijkt hij deze verbeelding met poëzie: het beeld is onvoltooid en vraagt van de toeschouwer de inzet om het af te maken.

Zijn werk is opgenomen in de collecties van diverse musea, waaronder het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Centraal Museum in Utrecht, daarnaast in enige bedrijfscollecties.

Henk Visch beelden

Henk Visch (1950) trok de aandacht van de kunst- wereld in de vroege jaren tachtig met verstilde, bijna teruggetrokken sculpturen. Zijn introverte sculpturen voorziet hij doorgaans van zeer poëtische en raadsel- achtige titels, die bij de toeschouwer een hele stroom van associaties en betekenissen op gang kunnen brengen, zonder daarom afbreuk te doen aan de ware uitstraling van het werk zelf.

In 1988 vertegenwoordigde hij Nederland bij de Biënnale van Venetië en in 1992 werd hij uitgenodigd voor deelname aan documenta IX in Kassel. Van 1996 tot 2011 maakte Visch iedere maandag een tekening voor de column Mirza in de Volkskrant. Recent maakte hij een beeld voor de Jardin des Tuileries in Parijs.

Openingstijden:

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur
Dinsdag van 08.30 tot 19.00 uur

Adres:

Gemeentehuis De Bilt, Soestdijkseweg Zuid 173, 3721 AB Bilthoven
Informatie: www.arttraverse.nl

Meer foto’s en bestellen? KLIK de link onderaan dit bericht!

ArtTraverse Bilthoven Henk Visch en Kars Persoon

Rita Maas heet een ieder welkom bij de opening van de nieuwe expositie in de traverse van het gemeentehuis

ArtTraverse Bilthoven Henk Visch en Kars Persoon

Kars Persoon aan het woord met een bloemlezing over zijn werken

ArtTraverse Bilthoven Henk Visch en Kars Persoon

Henk Visch geeft een toelichting op zijn werk

ArtTraverse Bilthoven Henk Visch en Kars Persoon

De vrijwilligers van de ArtTraverse werden door de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt in de bloemetjes gezet. V.l.n.r. Rita Maas, Evert Bouws, Katrien Kroes, Ellen Spanjaard en Lilian Oldenhof

ArTraverse Bilthoven Henk Visch en Kars Persoon

Een zonovergoten traverse geeft een bijzondere blik op de kunstwerken

ArTraverse Bilthoven Henk Visch en Kars Persoon

Er waren veel bezoekers op de opening afgekomen

ArTraverse Bilthoven Henk Visch en Kars Persoon

Onovertroffen hapjes van Katrien Kroes. Helaas de laatste keer. ArtTraverse zoekt een opvolger

MEER FOTO’S EN BESTELLEN? KLIK HIER!

Nieuwe expositie in de traverse van het gemeentehuis officieel geopend

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht