Rozenactie van WIJ(K) GELUK groot succes

Samen voor De Bilt Rozenactie WijkGeluk. Foto: Hans Lebbe / HLP images

projectleider WIJ(K) GELUK Heleen André de la Porte en Nadia Gandon-Najib (Tap DELA) samen onderweg om rozen te brengen bij bewoners rondom de Planetenbaan. Heleen: “Het is zo waardevol om een beetje aandacht voor elkaar te hebben. Zeker nu, in coronatijd. Het is hartverwarmend om te zien wat een kleine blijk van waardering kan doen.”

Deed je afgelopen week de deur open, dan had je kans dat er een buur op de stoep stond met een mooie roos en persoonlijke boodschap. Wie een roos ontving, mocht er ook weer eentje doorgeven aan een andere buur. Voor veel wijkbewoners in de gemeente De Bilt was het een hart onder de riem in deze coronatijd. Ruim 400 buren ontvingen een roos.

Lichtpuntjes

Initiatiefnemers van dit denkbeeldige lint van rozen was WIJ(K) GELUK. Dit project heeft als doel om lichtpuntjes in wijken te creëren, samen met de wijkbewoners.

Samen voor De Bilt Rozenactie WijkGeluk. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Nadia Gandon-Najib (Tap DELA), projectleider WIJ(K) GELUK Heleen André de la Porte en buurvrouw Marianne Broeke. Heleen: “Een beetje aandacht voor elkaar, iets aardigs zeggen tegen je buurtgenoot. Het is zo waardevol, altijd en zeker in coronatijd!”

Vier het leven

Tap DELA leverde de rozen met bijpassende kaartjes voor de actie. Nadia Gandon-Najib van Tap DELA vertelt: “Toen Samen voor De Bilt ons vroeg om mee te doen aan de rozenactie hebben we volmondig ‘ja’ gezegd. Het sluit immers naadloos aan op onze eigen campagne: Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan? We willen graag mensen uitnodigen om lieve woorden te delen en ze niet onuitgesproken te laten. Op deze manier maken we Nederland met elkaar een beetje mooier.”

Samenwerking

WIJ(K) GELUK is een initiatief van het KunstenHuis, Dynamo Advies en Samen voor De Bilt.  Het project werkt samen met diverse lokale organisaties en wordt ondersteund door de gemeente De Bilt, Stichting Mens en zijn Natuur en het Rabobank Stimuleringsfonds.

Ook geluk brengen in je eigen wijk?

Kijk voor meer informatie op www.actiefindebilt.nl onder de button WIJ(K) GELUK. Daar vind je ook de contactgegevens van projectleider Heleen André de la Porte.

Samen voor De Bilt Rozenactie WijkGeluk. Foto: Hans Lebbe / HLP images

Nadia Gandon-Najib (Tap DELA) en projectleider WIJ(K) GELUK Heleen André de la Porte staan klaar om WIJ(K) GELUK te gaan brengen in een wijk in Bilthoven.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht