Luuk van de Bult overhandigt portret aan burgemeester Potters

Luuk van de Bult Overhandigd portret aan Burgemeester Potters De Bilt

Na de onthulling vertelde Luuk van de Bult over de betekenis van de diverse kleuren en symbolen

Vanmorgen was er een bijzondere ceremonie op het gemeentehuis. In de Oude Raadzaal van Jagtlust overhandigde kunstschilder Luuk van de Bult het portret aan burgemeester Sjoerd Potters. Enige tijd geleden heeft de burgemeester geposeerd en nu werd het resultaat feestelijk onthuld.

Burgemeester Sjoerd Potters was zeer vereerd dat hij door Luuk is geportretteerd met illustere voorgangers als Koning Willem-Alexander en zijn voorganger Arjen Gerritsen. Bij de onthulling in de Oude Raadzaal van Jagtlust was tevens een delegatie van Reinaerde (Het Lichtruim) aanwezig. Na de onthulling genoten de aanwezigen van een gebakje en een drankje. Daarna ging het gezelschap naar de werkkamer van de burgemeester waar het portret een plekje kreeg naast zijn bureau. Op deze plek hing ook het portret van zijn voorganger burgemeester Arjen Gerritsen. Hij nam bij de ambtswisseling het portret mee naar Almelo.

Langgerekte figuren als stijlkenmerk

De eigen stijl van Luuk met langgerekte figuren en mooie kleuren is ook in dit schilderij goed terug te zien. Natuurlijk ontbreekt de ambtsketting niet! Luuk van der Bult schildert in het atelier van Reinaerde in het Lichtruim in Bilthoven.

Luuk van de Bult Overhandigd portret aan Burgemeester Potters De Bilt

Luuk van de Bult is beste wel een beetje zenuwachtig voor dit bijzondere moment

Luuk van de Bult Overhandigd portret aan Burgemeester Potters De Bilt

Samen met burgemeester Sjoerd Potters onthult Luuk het portret

Luuk van de Bult Overhandigd portret aan Burgemeester Potters De Bilt

Na koffie en gebak gaat het gezelschap naar de werkkamer van de burgemeester, alwaar zijn portret een mooie plek krijgt

Luuk van de Bult Overhandigd portret aan Burgemeester Potters De Bilt

Tevreden en blij kijken de aanwezigen nog even naar het portret

Luuk van de Bult Overhandigd portret aan Burgemeester Potters De Bilt

Nog even samen op de foto voor het portret op de definitieve plek in de werkkamer van burgemeester Sjoerd Potters

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht