Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan Nanny Westerhof-Lemmens

Woonspraak Algemene Ledenvergadering 2019 Uitreiking Konklijke Onderscheiding

Burgemeester Sjoerd Potters speldt de versierselen op bij het kersverse Lid van Oranje-Nassau

Tijdens de Algemene Ledevergadering van Bewonersvereniging Woonspraak kreeg Nanny Westerhof tot haar grote verrassing een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Sjoerd Potters. Nanny nam deze avond afscheid als bestuurslid van Bewonersvereniging Woonspraak en had op deze bijzondere verrassing niet gerekend.

Motivatie

Mevrouw Westerhof-Lemmens heeft een humanistische levensovertuiging. Van daaruit heeft ze zich een groot deel van haar leven ingezet voor het welzijn van haar medeburgers en sterk bijgedragen aan het welzijn van vele bewoners van de gemeente De Bilt. Tot op heden is zij actief; ze doet het sinds enkele maanden wel wat rustiger aan maar niets doen is voor haar geen optie.

Lugtensteyn

Mevrouw Westerhof-Lemmens en haar te vroeg overleden man instigeerden en realiseerden samen met de gemeente De Bilt (via Stichting Welzijn Ouderen) en Woonstichting SSW de bouw en inrichting van de enige accommodatie voor groepswonen:  Lugtensteyn. Het is mede door haar inzet dat Lugtensteyn in 2001 de eerste woningen kon aanbieden aan geïnteresseerden. Tot voor kort zette decorandus zich nog in om het idee van samen delen en samenleven maar vanuit je eigen woning in een afgebakende omgeving levend te houden.

Woonspraak

In deze context heeft mevrouw Westerhof-Lemmens zich vanaf 1998 tot op heden eveneens zeer actief en vrijwillig voor Woonspraak, de huurdersvereniging en belangenbehartiger van alle huurders van de Stichting Sociale Woningbouw (SSW) in de gemeente De Bilt. Zij maakt deel uit van het bestuur en draagt met name sterk bij aan het welzijn van oudere bewoners. Na haar bijdrage aan de oprichting was zij gedurende vele jaren betrokken bij PR en evenementen, de administratie en de klachtentelefoon van Woonspraak. Bij het behandelen van de klachten kiest zij in de regel het perspectief van de huurder, wat het aantal klachten drastisch heeft doen afnemen.

Utrechts Landschap

Vanaf de start in 1996 tot 2018 is mevrouw Westerhof-Lemmens betrokken geweest bij het Meldpunt Vrijwilligerswerk in De Bilt. Ze bemande daar de telefonische hulpdienst. Ook bij het “Utrechts Landschap” heeft mevrouw Westerhof-Lemmens zich vrijwillig ingezet, vanaf 1990 tot op heden. Ze ontvangt de bezoekers aan de balie en voorziet hen van de nodige informatie en heeft geholpen het winkeltje op te zetten.

Woonspraak Algemene Ledenvergadering 2019 Uitreiking Konklijke Onderscheiding

Een enorme verrassing: “Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd, u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau”

Woonspraak Algemene Ledenvergadering 2019 Uitreiking Konklijke Onderscheiding

Na afloop van de officiële ceremonie gaat de burgemeester nog even met Nanny en haar zoon in gesprek

Woonspraak Algemene Ledenvergadering 2019 Uitreiking Konklijke Onderscheiding

Nanny bedankt op haar beurt haar maatje en medebestuurslid Richard Rothe met een bos bloemen

Woonspraak Algemene Ledenvergadering 2019

Samen met Nanny, nemen nog vier bestuursleden afscheid van Woonspraak en voelen zich zeer vereerd om samen met de kersverse decorandus op de foto te gaan: v.l.n.r. Rini van de Grient, Nanny Westerhof, Ruud van Zwol (scheidend voorzitter), Sanne van der Zee en Evita Wardenga.

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan Nanny Westerhof-Lemmens

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht