Koeiendans Nieuw Bureveld!

Koeiendans Nieuw Bureveld Hooierij De Bilt

De eerste koeien ruiken het verse gras en zijn door het dolle heen: koeiendans!

Vanmorgen gingen de eerste koeien naar buiten op Zorgboerderij Nieuw Bureveld in De Bilt. Traditioneel was het gezellig druk rondom de arena waar het spektakel plaatsvond. Iedereen vond het toch wel een beetje spannend. Kortom, koeiendans! In de middag is het de beurt aan de tweede groep.

Het is een van de leukste activiteiten van het jaar, kort maar vrolijk. In de winter staan de koeien voor ongeveer 4 maanden binnen op stal. In de winter groeit het gras niet en hebben de koeien buiten te weinig voedsel. Maar als in het voorjaar de zon weer gaat schijnen en het gras weer gaat groeien dan worden de koeien onrustig. Ze willen naar buiten! Verder was het feest op de boerderij. Ook de geiten, varkens en kippen lopen lekker buiten. En de moestuin is er ook helemaal klaar voor. Alles groeit en bloeit.

Koeiendans Nieuw Bureveld Hooierij De Bilt

Koetjes voeren is erg leuk

Koeiendans Nieuw Bureveld Hooierij De Bilt

De koeien dansen er vrolijk op los

Koeiendans Nieuw Bureveld Hooierij De Bilt

De rangorde wordt ook even vastgelegd

Koeiendans Nieuw Bureveld Hooierij De Bilt

Plantjes van Tuinderij de Groene Steen vinden gretig aftrek

Koeiendans Nieuw Bureveld Hooierij De Bilt

Even een onderonsje met een koe

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht