Agnes Kruiden Maartensdijk 10 jaar!

Agnes Kruiden Maartensdijk 10 jaar

Bieslook in volle bloei. Agnes vertelt en laat proeven, dat je de bloemen van de bieslook gewoon kunt eten en gebruiken. Ze smaken net zo lekker en zijn erg leuk als decoratie van een salade!

Dit jaar viert Agnes Kruiden haar 10-jarig bestaan! Deze periode staat dan ook in het teken van de viering met allerlei bijzondere evenementen in de kruidentuin. Afgelopen zaterdag namen wij een kijkje in de zonovergoten kruidentuin van Agnes Looman en werden ontvangen met, hoe kan het ook anders, een kop heerlijke kruidenthee en namen deel aan de rondleiding!

Veel jubileum-activiteiten

Bijna elke zaterdag is er iets speciaals te doen bij Agnes Kruiden. Deze zaterdag werd er een voetmassage gegeven door Lia de Groot, een yogales door Inez van de Linden en een uitgebreide rondleiding door Agnes Looman zelf.

Zaterdag 8 juni 2019 Open Dag van de Biltse fietsroutes

Spring op de fiets en kom langs bij ons maar ook bij de andere bedrijven langs de route.
 Kijk op www.biltsheerlijk.nl/fietsroutes. Daar ziet u welke bedrijven allemaal op de route liggen. Kom bij Agnes een glas heerlijke verse thee drinken met vers gebak of een muffin.

Zaterdag 15 juni 2019 Slow Food markt

Kom genieten bij Agnes Kruiden en Tuinderij Eyckenstein van lekkere, pure en eerlijke Paddenstoelen van Dirk en Anne de Vries, 
Bonbons, koffie & Siropen van Bonbon Margo, Jerseyvlees van Boerderij Eyckenstein, Groenten van Tuinderij Eyckenstein, Kruiden van Agnes Kruiden Proefhapjes van Slow Food Utrecht, Knoflook (en Wormenhotels) van Els en Kees Knoflook. Duurzame sieraden van Tineke van Natuurjuweel. Slow Food Utrecht kookt met producten van de markt met o.a. groenten, kruiden en het heerlijke jerseyvlees van Boerderij Eyckenstein. En een proeverij van kombucha, een hippe drank die je zelf kunt maken.

13.00 uur: bijenrondleiding door Monique Quadackers van Imkerij De Gagel. Monique vertelt aan de hand van de bijen in de tuin welke soorten er zijn en hoe ze leven en hoe je ze kunt herkennen.

14.00 uur rondleiding door de kruidentuin over eetbare planten

Zaterdag 29 juni 2019 Workshop – kruidenremedies maken

Van 13.00 tot 15.30 uur. Er zijn veel kruidenrecepten die snel werken en die je zelf kunt maken. In deze workshop leer je de kruiden kennen, oogsten en maak je 3 producten: een tinctuur, een maceraat (kruid op olie) en een kruidenzalf. Kosten 35,- euro. 
Meer info of boeking tel 0647608868 of mail naar info@agneskruiden.nl.

Zaterdag 6 juli 2019 CONCERT ‘in het groen’

19.30 uur
 bij Agnes Kruiden / Tuinderij Eyckenstein Dorpstraat 264, Maartensdijk Toegang € 10,- incl. 1 consumptie

MARIKE TUIN & JAN INSINGER cello

Zij voeren muziek uit van
 BACH, VIVALDI, BARRIÈRE en WESTRA

Om 19.00 uur ontvangst met een glaasje (bij de prijs inbegrepen). Het concert start om 19.30 uur en duurt ongeveer één uur. De toegangsgelden zijn geheel voor de musici. Reserveren hoeft niet, maar kan wel via info@ agneskruiden.nl. of bel Agnes t 0647608868. U kunt pinnen!

Agnes kruiden Dorpsweg 264 achter
3738CN Maartensdijk
Ingang: Tuinderij Eyckenstein/Agnes Kruiden.
Agnes Kruiden is biologisch, Skalnr: 025792.

Voor meer informatie: www.agneskruiden.nl

Openingstijden: zaterdag 10.00 – 16.00 uur en woensdag  13.00 – 16.00 uuur.

Agnes Kruiden Maartensdijk 10 jaar

Agnes Looman benoemt alle details van de kruiden. De groei en bloei en het gebruik van tinctuur en thee

Agnes Kruiden Maartensdijk 10 jaar

Er staat van alles in bloei, toch staat er nog veel in de knop

Agnes Kruiden Maartensdijk 10 jaar

Aandachtig luisteren de bezoekers. De hond heeft heel iets anders op het oog

Agnes Kruiden Maartensdijk 10 jaar

Agnes vertelt bevlogen over het Slaapmutsje…..

Agnes Kruiden Maartensdijk 10 jaar

…. een bijzondere plant die daadwerkelijk lijkt op een slaapmuts en bovendien rustgevend is

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht