Bea Blauwendraat exposeert in Ruimte voor Kunst

Bea Blauwendraat Artograaf

Bea Blauwendraat in Ruimte voor Kunst

In de Dorpsstraat in De Bilt exposeert Artograaf en mode ontwerpster Bea Blauwendraat tot en met 13 juli 2019 haar werk. Bea heeft een studio in Bilthoven waar ze haar werk maakt. “In mijn atelier fotografeer ik en tevens ontwerp en maak ik hier mijn kledingontwerpen. Een inspirerende omgeving waar ik mij enorm thuis voel.”

Inspirerend

Haar paradoxale scheppingsdrang leidt tot een rijk magisch-realistisch oeuvre: kleurrijk, expressief en extravagant waar fantasie, brutaliteit en tegelijkertijd behoedzaamheid en kwetsbaarheid uit spreekt. Zowel nationaal als internationaal heeft Bea diverse prijzen in de wacht gesleept. Zelf zegt zij daarover: “De mens zelf inspireert mij. Iedereen heeft iets moois al zien mensen die niet altijd zelf. Daarbij gaat het niet alleen om het uiterlijk, maar vooral om de uitstraling. Mijn lijfspreuk is dan ook: ‘het mooiste kunstwerk ben je zelf’. Als iets mij raakt, stroomt creativiteit als vanzelf en ontstaat die fotoserie of dat kledingstuk en lopen kunst en ambacht naadloos in elkaar over.”

Collectie

In Ruimte voor Kunst laat zij een collectie artistieke uitingen zien die zij tot nu toe heeft gemaakt. Op het gebied van fotografie zijn dat portretten, fotokunst en vrij werk. Daarnaast toont zij diverse kledingcreaties en accessoires. Ook liggen er boeken, die een mooi overzicht geven van haar oeuvre.

Creativiteit

“Door zichtbaar te maken wat ik allemaal doe, weten mensen waarvoor ze bij mij terecht kunnen. Zowel voor de portretfoto van hun dromen als voor een uniek, voor hen te ontwerpen kledingstuk. Creativiteit is voor mij een levensvervulling en daarmee hoop ik dat een ander er elke dag plezier aan kan beleven. Omdat mijn werk zo uitgebreid is en de ruimte beperkt, zal er steeds iets nieuws te zien zijn. Dus kom regelmatig even binnen lopen.”

De expositie is te bezichtigen tot en met 13 juli 2019 in Ruimte voor Kunst, Dorpsstraat 42, De Bilt. www.beablauwendraat.com

Bea Blauwendraat Artograaf

Regelmatig is Bea zelf aanwezig om haar werk toe te lichten

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht