Hoogste punt nieuwbouw Kinderopvang ’t Mereltje

Kinderopvang t-Mereltje Bilthoven Hoogste Punt Nieuwbouw Julianalaan

Een gelukkige Jacqueline Teunissen tussen de bouwers, toekomstige bewoners en -gebruikers op het balkon van de nieuwbouw aan de Julianalaan

“Het was eind 2016 en ik kreeg een telefoontje van Jacqueline Teunissen,” vertelt architect Peter Bergboer van BMA Ontwerpers. “Zij vertelde dat ze een ontwerp had wat haar niet echt beviel en of wij er iets beters van weten te maken. Wij zijn toen aan de slag gegaan met vandaag het heugelijke moment dat we het hoogste punt hebben bereikt.”

“Stedenbouwkundig is het een mooie plek”, vervolgt Peter. “Het gebouw moet dan ook indruk maken en bovendien passen tussen de Julianaschool en de Centrumkerk; een leuke uitdaging en dan ook nog binnen het budget blijven. Verder wilden wij de toegang van de kinderopvang en die van de bewoners van de beide penthouses scheiden en dat alles in een heldere structuur met veel glas. Van begin af aan hebben we in een team bestaande uit de opdrachtgever, gebruikers, makelaar, notaris, boekhouder en de gemeente De Bilt, nauw samengewerkt. Samen zijn we tot het plan gekomen dat nu uitgevoerd wordt.”

Geen kantoorgebouw

“Het moest géén kantoorgebouw worden, dat stond vast,” vervolgt Koen van Weert eveneens van BMA. “Het gebouw moest vooral een huiselijke en warme sfeer uitstralen die past bij Kinderopvang ’t Mereltje, die op deze locatie negen dagopvang groepen en een BSO voor de kleintjes gaat huisvesten. De gemeente had de wens dat er geen extra parkeerdruk op de omgeving zou komen. We hebben daarom gekozen voor een parkeerkelder voor 14 auto’s. Dat is ruim bemeten en voldoet aan de eis van de gemeente. Bovendien hebben we hierdoor veel meer plek voor de speelplaats rondom de kinderopvang.

Heel blij mee

Jacqueline Teunissen is heel blij met het verloop van het proces: “Ik heb het gevoel dat we een heel goed team hebben. BMA Ontwerpers begrijpen precies wat ik wil hebben en Bouwbedrijf Osnabruggen uit Scherpenzeel kan dit als geen ander uitvoeren. Ook wil ik Bas Buis noemen. Hij is de projectleider waar ik al meer dan 20 jaar mee samenwerk. Hij is de spin in het web die alles bij elkaar brengt en zich bemoeit met de kleuren van de kozijnen tot vergaande beslissingen in het bouwproces. Verder heb ik een fijne samenwerking met Ella Prins van de Julianaschool en met Klaas Kuiken van de Centrumkerk. Ik ben erg blij met het bereiken van het hoogste punt en dat we begin volgend jaar kunnen uitbreiden en dat in deze tijd: ik zeg proost!”

Kinderopvang t-Mereltje Bilthoven Hoogste Punt Nieuwbouw Julianalaan

Op de begane grond wordt een toost uitgebracht op het hoogste punt van een bijzonder gebouw: proost!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht