Net over de grens: Utrecht

Grote bossen dahlia’s voor weinig geld op de bloemenmarkt op het Janskerkhof in Utrecht

Op een mooie zonnige zaterdag zoals vandaag is het heerlijk om in Utrecht rond te struinen. Op nog geen half uur fietsen sta je midden in de stad, bijvoorbeeld op het Janskerkhof en de bloemenmarkt.

Vanochtend was het nog erg rustig in de stad. Mogelijk hebben de mensen op de laatste vakantiedag van midden Nederland andere dingen te doen. Des te prettiger was het om de mooiste plekjes van de Utrechtse binnenstad te bewonderen en te fotograferen.

Willibrord

De Benedictijner monnik Willibrord overziet vanaf zijn paard het Janskerkhof. Willibrord heeft in zijn rechterhand een kerk omdat hij in Nederland in de 7e en 8e eeuw het Christendom verspreidde

In het prachtige Pandhof van de Domkerk staan de bloemen overvloedig te bloeien

Dit charmante kleine beeldje midden op het pandhof stelt Hugo Wstinc voor, een 14de eeuwse kanunnik en rechtsgeleerde

De Winkel van Sinkel staat ‘s morgens volop in de zon; het terras op de werf is nog leeg

Het iconische postkantoor op de Neude wordt verbouwd voor gebruik door onder andere de Centrale Bibliotheek

Utrecht Oude Gracht

Op de Oudegracht is het heerlijk kanoën

Struinen over de bloemenmarkt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht