Oliebollenloop Leyense Bos 2017

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

Start van de Oliebollenloop 2017!

Vanochtend werd voor de 32ste keer de Oliebollenloop in het Leyense Bos gelopen. Organisatoren van het eerste uur, Jan Vrijenhoek en Pieter de Groene, zijn hier in 1986 mee begonnen. Het weer was prima en gelukkig droog. Pas bij het opruimen begon het te regenen.

De Oliebollenloop is een echt Berkenbuurtevenement. Om 11 uur verzamelen de buurtbewoners zich bij de ingang van het Leyense Bos, daartoe opgeroepen door de kaart die Jan persoonlijk bij de mensen in de buurt bezorgd heeft en een niet te missen banner aan zijn gevel. Jan heeft bij de ingang van het bos een tentje opgezet. In het tentje staan vrolijk gedekte tafels waarop de buurtbewoners hun oliebollen, koek en drankjes kunnen neerzetten!

Maar er moet natuurlijk wel eerst gelopen worden. De route, die ieder jaar anders is en die tussen de 2 en 3 km lang is, wordt al sinds jaar en dag door Pieter de Groene uitgezet met zelfgemaakte bordjes. Wie meedoet mag zelf weten of de route gerend of gewandeld wordt. De route kan natuurlijk ook twee keer of vaker afgelegd worden. Start en finish worden gemarkeerd door de vrolijke Oliebollenloopbanner die Stans heeft gemaakt en die ieder jaar opnieuw wordt opgehangen.

Ook dit jaar werd het evenement weer goed bezocht. Behalve buurtbewoners komen er ieder jaar ook wel wat genodigden van buiten meedoen. Kinderen van buurtbewoners die het ouderlijk huis al lang verlaten hebben, komen voor dit gezellige evenement toch graag weer langs. En zij brengen hun kinderen weer mee.

Na afloop van de loop was het een gezellig bijpraten van buurtbewoners, kinderen en genodigden.

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

Eerst verzamelen in het Leyense Bos

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

Met een luide knal wordt de Oliebollenloop gestart

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

Ook de wandelaars van jong tot oud beginnen aan hun loop

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

En natuurlijk gezellig bijpraten met de buurtjes

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

Na afloop heb je best trek in een kopje warme koffie met een oliebol!

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

Het speciale spandoek hing er dit jaar weer

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

Iedereen neemt wat te smullen mee, keus genoeg!

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

Het bleef tot het einde gelukkig droog

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

De echte hardlopers Edwin en Jan

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

Het was weer reuze gezellig tijdens de after party

Olliebollenloop 2017 Leyense Bos Bilthoven

En het was niet koud, dus iedereen bleef tot het einde

Oliebollenloop Leyense Bos 2017

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht