Bevrijdingsplaquette Philipp van der Zeeuw vordert

De Bilt 75 Jaar Bevrijding Gemeentewapen Philip van der Zeeuw Foto: Hans Lebbe / HLP images

Philipp van der Zeeuw aan het werk in zijn atelier

De Maartensdijkse kunstenaar Philip van der Zeeuw werkt hard aan de bevrijdingsplaquette voor de viering van 75 jaar vrijheid. De keramist maakt een wanddecoratie voor op- of in het gemeentehuis van De Bilt. Het gemeentewapen wordt door hem aangevuld met de tekst 1945 – 2020. De letterlijke kroon op zijn werk is het bezetten met bladgoud van de kroon.

Wij namen onlangs een kijkje in zijn atelier om zijn verrichtingen en de vorderingen op de plaat te zetten. “Het bladgoud is een best kostbare versiering,” vertelt Philip van der Zeeuw. “Gelukkig heeft de gemeente De Bilt hierbij een handje geholpen”. Onlangs kreeg Philip bezoek van burgemeester Sjoerd Potters, die ook benieuwd was naar zijn verrichtingen en het tussentijdse resultaat.

De Bilt 75 Jaar Bevrijding Gemeentewapen Philip van der Zeeuw Foto: Hans Lebbe / HLP images

Uiteindelijk komt het er zo uit te zien. Maar eerst moet de kroon na het aanbrengen van het bladgoud, nog verder worden versierd

De Bilt 75 Jaar Bevrijding Gemeentewapen Philip van der Zeeuw Foto: Hans Lebbe / HLP images

Het aanbrengen van bladgoud is een nauwkeurig werkje

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht