Stichting Jits Bakker Collectie krijgt drie historische aquarellen

Schenking drie aquarellen aan Stichting Jits Bakker. Foto: Hans Lebbe

De schenkers Ben en Mieke van der Heide (midden) te midden van de drie geschonken aquarellen van Jits Bakker bij atelier ‘de kooi’ in De Bilt. Secretaris Wilma van der Veen (links) en voorzitter Tibo van de Zand (rechts) nemen de schenking van de drie historische aquarellen namens het bestuur van de Stichting Jits Bakker Collectie in ontvangst

De Stichting Jits Bakker Collectie heeft onlangs een kunstschenking ontvangen. Het gaat om drie historische aquarellen van de beroemde Biltse kunstenaar Jits Bakker. De werken verkeren in goede staat en de Stichting heeft de schenking in dank aanvaard.
“We zijn heel erg blij met deze bijzondere toevoeging aan onze kunstcollectie. Het gaat om drie historische kunstwerken. Dermate vroege aquarellen van de kunstenaar kom je zelden tegen en ze zijn van essentieel belang als aanvulling op de collectie van de Stichting. Met bewondering kijk ik naar het grote talent dat hij al op jonge leeftijd had.” Aldus Tibo van de Zand, voorzitter van de Stichting Jits Bakker Collectie.

Vleuten

De kunstwerken zijn alledrie gemaakt in Vleuten en in bezit gekomen van Johan Hillarius van der Heide, destijds burgemeester van Vleuten. Nu zijn de aquarellen geschonken door de erven van Van der Heide. “Na het overlijden van mijn vader hebben wij vele jaren mogen genieten van de drie prachtige aquarellen van Jits Bakker. We wilden een goed ‘’thuis’’ voor ze vinden. Dat hebben we nu gevonden, bij de Stichting die zijn erfgoed beheert en toegankelijk maakt.’’ Vertelt Ben van der Heide.

Open atelier

De geschonken aquarellen worden tentoongesteld tijdens het open zomeratelier ‘de kooi‘ en het beeldenlabyrint op 4 en 5 juli 2020. Bezoekers kunnen hiervoor binnenkort een tijdsslot reserveren via de website van de Stichting.

De werken zullen op het volgende open zomeratelier te zien zijn

Stichting Jits Bakker Collectie krijgt drie historische aquarellen

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht