Cultureel Café in teken van kunstonderwijs

Cultuur Cafe De Bilt IDEA KunstenHuis . Foto: Hans Lebbe / HLP images

Wethouder Dolf Smolenaers deelt tijdens het Cultureel Café het Kunst Doe Boek uit aan de zangleerlingen van kinderkoren Poolster en Supernova van de KunstenHuis muziekschool

Op vrijdag 2 juli jl. vond in Theater Het Lichtruim het eerste Cultureel Café De Bilt plaats. Met het einde van het culturele seizoen in zicht was dit een uitgelezen moment voor de culturele organisaties van gemeente De Bilt om bij te praten en nieuwe plannen en projecten te presenteren. Zo was er aandacht voor structureel kunstonderwijs op de basisscholen en werd het Kunst Doe Boek gepresenteerd, een cadeau aan alle bassischoolleerlingen van KunstenHuis De Bilt-Zeist en RegioCultuurCentrum Idea.

Cultuur post-corona

Met het versoepelen van de coronamaatregelen staan de culturele organisaties en verenigingen in onze gemeente te trappelen om nieuwe plannen te smeden en mooie programma’s te presenteren voor het komende seizoen. Wethouder Dolf Smolenaers vertelde de aanwezigen over het coronaherstelplan van de gemeente, met de nadruk op extra culturele activiteiten voor de jeugd en voor mensen die een extra steuntje nodig hebben. Onder de inspirerende leiding van Bart van Gerwen werd met de aanwezigen gediscussieerd over de vraag hoe de culturele verenigingen en organisaties in De Bilt elkaar zouden kunnen helpen en versterken.

Cultuuronderwijs voor ieder kind

Ruut te Velthuis, hoofd muziek van het KunstenHuis, legde uit hoe belangrijk de vakken muziek, dans, theater, beeldende kunst en taal zijn voor de geestelijke en fysieke ontwikkeling van kinderen. Ieder kind heeft daarom recht op cultuuronderwijs. De basisscholen, culturele organisaties en gemeente De Bilt werken nu al intensief samen op het gebied van kunst- en cultuuronderwijs. Tijdens de bijeenkomst spraken zij de wens uit om de ambities en afspraken voor structureel cultuuronderwijs voor alle kinderen vast te leggen in een Cultuurakkoord.

Cultuur Cafe De Bilt IDEA KunstenHuis . Foto: Hans Lebbe / HLP images

Wethouder Dolf Smolenaers sprak als eerste de deelnemers aan het eerste Cultuur Café De Bilt toe

Cultuur Cafe De Bilt IDEA KunstenHuis . Foto: Hans Lebbe / HLP images

Een aantal aanwezigen (waaronder Ruut te Velthuis, hoofd muziek van het KunstenHuis (tweede van links)) geven een toelichting op de plannen voor Cultuur in de toekomst

Cultuur Cafe De Bilt IDEA KunstenHuis . Foto: Hans Lebbe / HLP images

De wethouder had de eer de eerste Kunst Doe Boeken aan de zangleerlingen van kinderkoren Poolster en Supernova van de KunstenHuis muziekschool uit te reiken

Cultuur Cafe De Bilt IDEA KunstenHuis . Foto: Hans Lebbe / HLP images

Het Cultuurakkoord werd als eerste ondertekend door kinderburgemeester Carmen Braak

Cultuur Cafe De Bilt IDEA KunstenHuis . Foto: Hans Lebbe / HLP images

‘Petje op, petje af’ maar dan met attributen of je het eens was met de stelling of niet

Cultuur Cafe De Bilt IDEA KunstenHuis . Foto: Hans Lebbe / HLP images

Dagvoorzitter Bart van Gerwen stelde diverse prikkelende cultuur-vragen aan de zaal: eens of oneens en waarom? Wat zijn de aanbevelingen?

Cultuur Cafe De Bilt IDEA KunstenHuis . Foto: Hans Lebbe / HLP images

Ook de politiek ondertekende het akkoord, Donja Hoevers tekent namens D66 en ook Henk Zandvliet tekende namens GroenLinks

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht