Mark Zegeling te gast bij Bilthovense Boekhandel

Bilthovense Boekhandel Kingdom by the Sea KLM Huisjes van Mark Zegeling

Bilthovense Boekhandel Kingdom by the Sea KLM Huisjes van Mark Zegeling

Onlangs was TV-maker Mark Zegeling te gast bij de Bilthovense Boekhandel. Hij signeerde en vertelde over zijn boeken Kingdom by the sea. Het eerste boek ooit verschenen met een porseleinen omslag en verhaalt over de architectuur en achtergronden van KLM-huisjes. Ook passeerde zijn boek en Sterke verhalen voor bij de borrel de revue.

Mark wilde als televisiemaker eigenlijk een documentaire maken over de KLM-huisjes, die sinds jaar en dag in de business class op intercontinentale vluchten worden uitgedeeld. De Delftsblauwe replica’s van historische Nederlandse panden zijn gevuld met Bols jenever. Omdat Zegeling zoveel materiaal verzamelde over de inmiddels 94 uitgegeven huisjes, besloot hij er een boek over te schrijven: Kingdom by the Sea. En in het kielzog van dit boek verscheen ook Sterke verhalen voor bij de borrel. Over het leven achter de gevels van de KLM-huisjes. De mooiste anekdotes en sterke verhalen zijn hierin verzameld.

Mark vertelde deze middag over het onderzoek dat hij heeft gedaan voor de totstandkoming van deze boeken. En het gaat niet alleen meer over KLM-huisjes, maar over veel meer. Ook belichtte hij een aantal van deze bijzondere huisjes. De creativiteit van Mark Zegeling en zijn passie voor het boek brachten hem op het idee om, geheel in de stijl van de porseleinen huisjes, een boek uit te brengen met een porseleinen omslag. Daarvan zijn er slechts 250 gemaakt. Mark had deze middag een klein aantal van deze collectorsitems meegenomen naar Bilthoven.

Het was een leerzame middag over de KLM-huisjes, maar vooral over de architectuur en de (sterke) verhalen achter de gevels van deze panden. Een geanimeerd verhaal dat velen nog lang zal heugen. De boeken (behalve de porseleinen uitvoering) zijn bij de Bilthovense Boekhandel op voorraad.

Bilthovense Boekhandel Kingdom by the Sea KLM Huisjes Mark Zegeling

Ike Bekking van de Bilthovense Boekhandel opent de avond

Bilthovense Boekhandel Kingdom by the Sea KLM Huisjes Mark Zegeling

Een zeer geanimeerde inleiding van Mark Zegeling

Bilthovense Boekhandel Kingdom by the Sea KLM Huisjes Mark Zegeling

Er was veel belangstelling voor deze inleiding

Bilthovense Boekhandel Kingdom by the Sea KLM Huisjes Mark Zegeling

Hier draaide het allemaal om, de KLM Huisjes

Bilthovense Boekhandel Kingdom by the Sea KLM Huisjes Mark Zegeling

De vlotte pen van Mark zette menige handtekening met persoonlijke noot

Bilthovense Boekhandel Kingdom by the Sea KLM Huisjes Mark Zegeling

Erg blij met zijn nieuwe boek

Bilthovense Boekhandel Kingdom by the Sea KLM Huisjes Mark Zegeling

De bijzondere uitgave met porseleinen omslag van Kingdom by the sea

Bilthovense Boekhandel Kingdom by the Sea KLM Huisjes Mark Zegeling

Veel belangstelling voor de boeken van Mark

Het was nog lang onrustig in de Bilthovense Boekhandel

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.