Dit weekend geen treinen in Bilthoven!

De damwanden liggen klaar

Zoals u waarschijnlijk al weet rijden er in dit weekend van zaterdag 9 april 01.00 tot en met maandag 11 april 05.00 uur geen treinen en wordt er dag en nacht aaneengesloten gewerkt aan de spoortunnel van de Leijenseweg. Inmiddels is heel veel materieel ingereden op heel veel wielen, waaronder een tweetal extra kranen! Hierdoor ziet het bouwterrein er nog spectaculairder uit.

“Dit is nodig om veel werk in een zo kort mogelijk tijdsbestek te realiseren,” aldus ProRail. “De treinen kunnen niet rijden omdat dit weekend de oude overwegbevloering wordt verwijderd en aansluitend damwanden in en nabij de spoorbaan worden ingebracht. Het intrillen van de damwand start omstreeks 05.00 uur zaterdagochtend en loopt door tot zondagochtend 06:00 uur. “

Er worden verder injectieslangetjes aangebracht waarmee, op een later moment, een gel-injectie wordt aangebracht om een waterkerende laag te vormen voor de toekomstige bouwkuip. Volgens ProRail en de bouwers kunt u in dit weekend ook ’s nachts hinder ondervinden door het intrillen van de damwanden. Ook wordt de bouwlocatie verlicht en vindt aan- en afvoer van materiaal en materieel plaats. Naar eigen zeggen doet ProRail er alles aan om deze overlast te beperken en zij vragen uw begrip hiervoor.

Wijziging volgorde werkzaamheden
Merkwaardig is, dat weken geleden werd verteld – wij meldden dat ook – dat het brugdek dit weekend zou worden ingereden. ProRail heeft hier van afgezien: “Om technische redenen en om veiligheid en kwaliteit te waarborgen, is gekozen voor een andere volgorde van het uitvoeren van de werkzaamheden. Dat betekent dat in het weekend van 9 en 10 april, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, het spoordek nog niet op zijn plek gereden wordt.”

Inmiddels zijn er ook andere redenen gehoord waarom het brugdek dit weekend niet wordt ingereden. Het meest gehoorde is – zeker in de omgeving van de bouwplaats – dat er vervuiling in de grond is gevonden en dat daardoor deze werkzaamheden 20 (!) weken zijn verplaatst. Of dit uiteindelijk gevolgen heeft voor de datum van oplevering is niet bekend.
In overleg met de aannemer wordt een nieuw moment gepland voor het inschuiven van het dek, dat past binnen de planning van het project. In het weekend van 9 en 10 april worden hiervoor wel de voorbereidingen getroffen. Een spectaculair moment dit weekend zit er helaas niet in. De plaatsing van het brugdek zal vermoedelijk pas in week 33/34 plaatsvinden.

Groenonderhoud
De treinvrije periode geeft tevens gelegenheid om groenonderhoud te plegen langs het spoor. AssetRail gaat deze werkzaamheden uitvoeren. De werkzaamheden zullen plaats vinden op 9 en 10 april tussen 7.00 en 19.00 uur

Geen treinverkeer
Zoals eerder gemeld zullen er dit weekend van zaterdag 9 april 01.00 uur tot en met maandag 11 april 05.00 uur geen treinen rijden vanwege de werkzaamheden. Wilt u reizen met de trein? Kijk dan voor actuele reisinformatie op www.ns.nl. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 – 9292 (€0,70 per minuut).

Veel wielen voor extra materieel

Een imposant gezicht

Dit weekend geen treinen in Bilthoven!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.