De Biltsche Hoek is één van de beste doppenspaarders!

Van der Valk plastic doppen actie Blindegeleidehonden

Klaas van der Valk met zijn jachthonden die op zoek gaan naar plastic flessen in het bos

Van der Valk Hotel De Bilt – Utrecht, ofwel De Biltsche Hoek, is één van de meer dan 500 inzamelpunten voor flessendoppen in Nederland voor de actie KNGF Geleidehonden! Het gaat echt hard; waar vorig jaar landelijk werd geëindigd met 40.000 kilo aan gespaarde doppen, is er in de eerste twee maanden van dit jaar al meer dan 20.000 kilo aan doppen opgehaald. Dankzij deze opbrengst kunnen er nu al twee pups beginnen aan de opleiding!

Op een mooie middag, precies op de dag dat het 60 jaar geleden is dat familie van der Valk in De Biltsche Hoek startte, maken we een bijzondere foto van drie honden: Noortje, Google en Sarah met Klaas van der Valk. Noortje en Google zijn goed opgeleide jachthonden; Sarah is een soort ‘tante’.

Van der Valk plastic doppen actie Blindegeleidehonden

De honden kijken uit naar hun volgende doppenjacht!

Noortje en Google zijn de honden van Klaas en Els van der Valk die in De Bilt tijdens het uitlaten in het bos bij Landgoed Beerschoten flessen en blikjes bij elkaar zoeken. Zo dragen deze jachthonden bij aan het verzamelen van de flessendoppen en daarmee aan de opleiding voor blindengeleidehonden. Van de doppen worden namelijk pallets gemaakt en de opbrengst hiervan komt ten goede aan het KNGF.

Van der Valk plastic doppen actie Blindegeleidehonden

Van der Valk plastic doppen actie BlindegeleidehondenNoortje en Google – hoe kan het ook anders – vinden altijd plastic flessen in het bos

“Er zijn veel doppen nodig om de kosten van het opleiden van één blindengeleidehond te dekken,” aldus Klaas van der Valk. “Onze honden dragen hier graag een steentje aan bij en samen met alle gespaarde doppen in De Biltsche Hoek is het al een hele berg geworden”.

Van der Valk plastic doppen actie Blindegeleidehonden

Samen met de gespaarde doppen van De Biltsche Hoek is het al een hele berg geworden

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.