Burgemeester Bas Verkerk bezoekt Voedselbank De Bilt

Bezoek Burgemeester Bas Verkerk aan Voedselbank De Bilt

Burgemeester Bas Verkerk en zijn vrouw worden bijgepraat door Voedselbank voorzitter Rob Veerman

Afgelopen vrijdag bracht burgemeester Bas Verkerk met zijn vrouw Annelieke een bezoek aan Voedselbank de Bilt. Zij lieten zich bijpraten door voorzitter Rob Veerman en door de vrijwilligers van de Voedselbank.

Verkerk was onder de indruk van hoe professioneel Voedselbank De Bilt is georganiseerd. Bovendien vond hij het er allemaal heel netjes uitziet en maakte de vergelijking met een supermarkt. Verkerk: “Ik merk dat er hoge eisen worden gesteld aan de producten en de opslag daarvan. Het is allemaal op het zelfde niveau als bij een supermarkt. Alleen hebben degenen die je helpen meer levenservaring en zijn goed in staat met de afnemers van de Voedselbank om te gaan.”

Zijn vrouw Annelieke vertelt: ”Wat mij opvalt is, dat er een grote variatie aan levensmiddelen is. Zowel vers als houdbaar. Bovendien zie ik heel veel verantwoorde producten die niet zelden biologisch zijn. Opvallend vind ik ook het maatwerk dat er geleverd wordt. Je hebt zelfs een grote mate van keuzevrijheid. Ook valt het mij op dat de vrijwilligers de afnemers eigenlijk allemaal heel goed kennen.”

Onder de indruk

Burgemeester Verkerk vertelde bij zijn vertrek, dat hij diep onder de indruk is van het werk van Voedselbank De Bilt, over de logistiek en niet in de laatste plaats, de enorme inzet van de vrijwilligers. “Als gemeente kunnen wij niet alles en daarom zijn we erg dankbaar dat er een organisatie is die mensen in nood op deze manier kan helpen. Bovendien denk ik hierbij ook aan alle bedrijven in de gemeente die de Voedselbank voorzien van de producten,” besluit Verkerk.

Bezoek Burgemeester Bas Verkerk aan Voedselbank De Bilt

Ferrand op ten Noort vertelt over het dagelijkse werk van de vrijwilligers

Bezoek Burgemeester Bas Verkerk aan Voedselbank De Bilt

De kratten staan klaar op de dag van uitgifte

Bezoek Burgemeester Bas Verkerk aan Voedselbank De Bilt

Aan de koffietafel met de vrijwilligers

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.