Eerste huurders krijgen sleutel appartementen De Leijen Zuid

SSW Eerste Sleutel De Leyen Zuid Bilthoven - De Leijen Zuid

De eerste bewoners van De Leijen Zuid zijn superblij met de sleutel van hun nieuwe woning. De komende weken gaan ze aan de slag om er hun thuis van te maken

Het nieuwe appartementengebouw De Leijen Zuid in Bilthoven is klaar. Op maandag 10 december kregen de eerste tien huurders symbolisch de sleutel van hun nieuwe woning van Jessie Bekkers-van Rooij, directeur-bestuurder van Woonstichting SSW.

“Geweldig, ik ben heel happy. Het is een mooie lichte woning, heel anders dan ik gewend was. Ik heb ook al kennis gemaakt met mijn buren, leuke mensen”, was de reactie van een blije nieuwe huurder. Een andere bewoner vertelt: “Ik gok nooit, maar nu heb ik geluk gehad. Mijn nieuwe, lichte woning ligt lekker centraal. Dat is handig voor mijn werk.” Voor de kerst krijgen ook alle andere nieuwe huurders de sleutel van hun nieuwe huis. Met de bouw van de 99 appartementen komt er beweging in de markt van sociale huurwoningen in de gemeente De Bilt.

De Leijen Zuid Duurzaam, gasloos en levensloopbestendig

In de afgelopen anderhalf jaar realiseerde bouwbedrijf De Vries en Verburg dit duurzame en gasloze woongebouw aan de Van Heukelomlaan in Bilthoven. Het ontwerp is van GBS Architecten.

Elke woning heeft een warmtepomp en apparatuur om warmte terug te winnen uit de afgevoerde lucht. Op een deel van het dak liggen zonnepanelen. Dankzij diverse voorzieningen kunnen de bewoners tot op hoge leeftijd in hun woning blijven wonen. Voor eventuele zorgbehoefte opent De Bilthuysen een informatiepost in de hal. Het woongebouw heeft ook een activiteitenruimte voor ontmoeting en gezelligheid. Het gebruik en beheer hiervan komt in handen van de enthousiaste bewonerscommissie.

Nieuwbouw is nodig

Na de oplevering wordt Woonstichting SSW eigenaar van het nieuwe appartementengebouw. Omdat de grotendeels oudere huurders van een appartement in De Leijen Zuid een huurwoning achterlaten, ontstaat een verhuisketen. Door deze doorstroming kan ook een starter op de huurmarkt een woning krijgen. Nieuwbouwprojecten zijn nodig om de wachttijd van meer dan tien jaar voor een sociale huurwoning te verkorten. Marco Pater, manager bedrijfsvoering en vastgoed van SSW: “Wij zijn heel trots op dit mooie en duurzame woongebouw. Volgend jaar start de bouw van 33 eengezinswoningen in ‘Hof van Bilthoven’ aan de Melkweg. Samen met de gemeente blijven we zoeken naar nog meer locaties om nieuwe sociale huurwoningen te realiseren.”

 

SSW Eerste Sleutel De Leyen Zuid Bilthoven - De Leijen Zuid

De projectleider Ton Oostveen neemt kort het woord voordat wordt overgegaan tot de overhandiging van de eerste tien sleutels

Eerste huurders krijgen sleutel De Leyen Zuid

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht