AANKONDIGING: VVN De Bilt biedt bijscholing autorijden voor 50-plussers

Opfriscursus VVN De Bilt autorijden voor 50-plussers

Op maandag 13 maart 2017 biedt Veilig Verkeer Nederland (VVN) De Bilt de mogelijkheid voor 50-plussers om de kennis en kunde op het gebied van autorijden en verkeersregels op te frissen. Deze bijscholing wordt gegeven in en vanuit het SVM-gebouw aan de Dierenriem 4 te Maartensdijk. Schrijf u nu in. Dit kan tot en met zaterdag 4 maart 2017.

Waarom deze bijscholing?

Wanneer men al jarenlang autorijdt, sta je er vaak niet meer bij stil hoe belangrijk het is om de rijvaardigheid door oefening op peil te houden. Het is belangrijk dat er met regelmaat een deskundige met u meerijdt en u op een positieve manier vertelt waar mogelijke verbeterpunten liggen.

Noodzaak

Bijscholing is voor bijna ieder beroep noodzakelijk om bij te blijven met de veranderingen, zowel op de praktijk als de theorie. Voor automobilisten is er geen verplichting. Toch verandert er heel veel. Daarom biedt Veilig Verkeer Nederland afdeling De Bilt in samenwerking met Autorijschool Doornenbal en Gemeente De Bilt op maandag 13 maart 2017 de mogelijkheid om kennis en kunde op het gebied van autorijden en verkeerregels op te frissen.

Waaruit bestaat deze bijscholing?

Theorie (40% van de verkeersregels is de laatste tien jaar veranderd). Workshop met ogen- en reactietest en gehoortest. Aangevuld met verkeersquiz. Rijden in eigen auto met ervaren ritadviseur. Aan het einde worden de bevindingen met u besproken.

Meld u aan voor 4 maart!

Iedere automobilist (min. Leeftijd 50 jaar) uit de gemeente De Bilt kan deelnemen op de ochtend van 09.00 tot 12.15 uur óf in de middag van 13.00 tot 16.15 uur. De halve dag bijscholing kost slechts € 15,- aan eigen bijdrage. Daarvoor hoeft u het niet te laten. Geef u op. Aan de bijscholing kunt u deelnemen als u een geldig rijbewijs heeft en u voor uw auto een WA- en een ongevallen-inzittenden-verzekering heeft afgesloten.

Wat moet ik doen om deel te kunnen nemen?

U kunt zich uiterlijk t/m zaterdag 4 maart 2017 telefonisch of schriftelijk aanmelden bij de secretaris door de volgende gegevens te verstrekken:

Naam en voorletters, M/V, volledig adres, geboortedatum, telefoon, e-mail.

Geeft u daarbij duidelijk aan of u op de ochtend en/of de middag kunt deelnemen.

U betaalt op de dag zelf de eigen bijdrage van € 15,-. Hiervoor ontvangt u een consumptie en na afloop een naslagwerk. De cursus wordt afgesloten met de uitreiking van een bewijs van deelname door waarnemend burgemeester de heer B. Verkerk.

VVN, afdeling De Bilt

T.a.v. mevrouw N. Reitsma-de Jong

Sperwerlaan 11,

3738 EH Maartensdijk

Telefoon 0346 – 213 658

E-mail: vvnsecretarisdebilt@hotmail.nl

Veilig Verkeer Nederland De Bilt Opfriscursus Maartensdijk

De theorie komt ruimschoots aan bod, vooral nieuwe verkeersregels en verkeerstekens

Het gehoor, ogen en reactie wordt getest tijdens de opfriscursus

Er wordt ook gereden en nog voor dat de riemen om gaan wordt de zitpositie en de stand van de spiegels behandeld

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.