Fiep Fiep Hoera! Een reizende tentoonstelling nu in Bilthoven

Fiep Westendorp

Helen van het IDEA-Jeugdteam is blij met de tentoonstelling en hoopt dat het gezellig druk wordt op de knutselmiddag ‘FiepFiep Hoera!’ op woensdagmiddag 1 maart 2017

100 jaar Fiep Westendorp nu in IDEA Bibliotheek Bilthoven! Op 17 december 2016 was het 100 jaar geleden dat Fiep Westendorp werd geboren. Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Want wie kent niet de tekeningen van Jip en Janneke, Floddertje en Pluk van de Petteflet uit de boeken van Annie M.G. Schmidt? Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Dat verdient een bijzonder feest.

“De IDEA Bibliotheek in Bilthoven is het laatste station van de reizende tentoonstelling van Fiep Westendorp,” vertelt Helen van het IDEA-Jeugdteam. “Tot en met 18 maart kun je de hoogtepunten uit het oeuvre van Fiep Westendorp bewonderen en lezen over haar leven. Bovendien is er een speurtocht uitgezet voor kinderen vanaf 6 jaar.”

Woensdag 1 maart ‘FieperdeFiep Hoera!

“Op woensdag 1 maart 2017 zijn kinderen vanaf 14.00 uur welkom om mee te doen aan FieperdeFiep Hoera,” vervolgt Helen. “We beginnen dan met het voorlezen van een verhaal en daarna gaan we knutselen en maken we een feestboompje.” De knutselmiddag is vrij toegankelijk, er zijn geen kosten aan verbonden en je hoeft je niet op te geven. De middag duurt tot 16.00 uur.

27 februari t/m 18 maart 2017 te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Toegang: Gratis

IDEA Bilthoven Fiep Westendorp

Beneden liggen alle boeken die men kon vinden die door Fiep Westendorp zijn geïllustreerd

Fiep illustreerde ook reclameposters van onder het merk Big Ben regelkleding

Vroeg in haar carrière illustreerde zij boeken voor volwassenen

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.