Schaapskudde in het Leyense bos!

Schaapskudde in het Leyense bos

Loop je nietsvermoedend een stukje te wandelen in het Leyense bos, stuit je ineens op een schaapskudde! Het blijkt de kudde van Floor Landschapsbeheer te zijn. De schaapjes zijn met hun herders en drie bordercollies op weg naar de Beukenburgerlaan. 

De schaapskudde van Floor Landschapsbeheer wordt ingezet om gebieden van Utrechts Landschap, landgoederen, golfterreinen en andere (particuliere)  terreinen op de Utrechtse Heuvelrug te begrazen.

Floor landschapsbeheer bestaat nu ruim een jaar. In januari 2016 zijn Ester Floor en haar man van start gegaan met hun eigen gescheperde schaapskudde. Hun uitvalsbasis bevindt zich op Park Vliegbasis Soesterberg. Hier is hun schaapskooi gevestigd in een originele F15 Shelter. De kudde bestaat uit zo’n 250 Veluwse en Kempische Heideschapen.

Het begrazingsgebied loopt van Driebergen tot de grens met Hilversum, waarbij plaatsen als Soesterberg, Bosch en Duin en Lage Vuursche worden aangedaan. En vandaag was Bilthoven dus aan de beurt.

Op de website van Floor landschapsbeheer valt nog veel meer te lezen over de kudde en de activiteiten van Floor landschapsbeheer. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een schaap te adopteren. Voor eind maart staat een lammetjesdag gepland. Ook zullen er in de loop van het jaar nog diverse workshops georganiseerd worden. Je kunt ook op de hoogte blijven van de activiteiten van Floor landschapsbeheer via facebook.

Schaapskudde in het Leyense bos

Schaapjes in het Leyense bos

Even poseren voor de groepsfoto

Schaapjes in het Leyense bos

En daar gaan ze weer…

Schaapskudde in het Leyense bos

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

1 Reactie

  • Reageer
    KYA BOS
    7 maart 2017 op 22:07

    wat geniet ik toch steeds weer van die prachtige verhalen en foto,s super!!!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.