Een bijzondere ontmoeting met Trees van Antwerpen

Trees van Antwerpen op haar geliefde landgoed Sandwijck

Op zoek naar fotogenieke lentebloemen op Sandwijck stuit ik op Trees van Antwerpen. Zij kent, ziet en hoort alles op dit mooie landgoed. Het wordt een bijzondere ontmoeting.

Trees is een slanke, rijzige dame en wandelt op Sandwijck, haar “achtertuin”, gewapend met een indrukwekkend fototoestel voorzien van een opvallend lang objectief. We raken aan de praat. Trees vertelt graag over wat er allemaal te zien en te horen is op Sandwijck. Bijzondere vlinders, zoals de Atalanta. Vogels zoals de IJsvogel, de Groene Specht en zelfs Parkieten. Trees vertelt dat de Groene Specht een lachend geluid maakt. Terwijl we verder staan te praten, begint de Groene Specht ineens te schaterlachen, alsof hij ons heeft zitten afluisteren!

Ik wil de mooie gele bloemen fotograferen die hier in april bloeien. Trees zegt dat het voorjaarszonnebloemen zijn. Er zijn ook volop Boshyacinten op het veldje voor de folly. De meesten staan nog stevig in de knop, maar een enkel bloemetje staat al open.

Trees van Antwerpen Sandwijck

Boshyacinten in de knop op Sandwijck

Trees vervolgt haar wandeling. Even later zie ik haar weer staan. Ze wijst, een ree! En warempel, daar staat een ree! Hij is rustig aan het grazen in de bosrand. Wat een enig gezicht. Die had ik vast niet opgemerkt als Trees me er niet op had gewezen.

Een ree in de bosrand!

Trees van Antwerpen Sandwijck

De ree lijkt niet erg schuw te zijn. Wat een mooi dier!

Ik maak een foto van Trees met op de achtergrond de muur van haar geliefde landgoed Sandwijck. Haar mooie, witte haar in de zon. Trees maakt zelf ook foto’s. Foto’s van alle mooie vogels, vlinders, insecten en bloemen die ze ziet. Het IVN maakt graag gebruik van haar foto’s.

Trees blijkt bovendien beeldend kunstenaar te zijn. Zij doet een masterklas model en portret boetseren bij de Werkschuit. Wat een interessante vrouw is dit! Echt een bijzondere ontmoeting. Zo eentje waar je blij van wordt.

Zomerklokjes bloeien nu langs de kant van de sloot

Primula’s in bloei bij de folly op Sandwijck

De folly op Sandwijck bij een mooie wolkenlucht

Een bijzondere ontmoeting met Trees van Antwerpen

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.