Werkplaats leerlingen doen maatschappelijke stage bij Voedselbank De Bilt

stagiaires

Stagiaires Oscar en Jelle van de Werkplaats Kindergemeenschap druk aan het werk bij Voedselbank De Bilt tijdens hun maatschappelijke stage

Twee leerlingen van de Werkplaats Kindergemeenschap hebben hun maatschappelijke stage bij Voedselbank De Bilt gedaan. Jelle en Oscar liepen vanaf maandag tot en met vandaag stage. Wij zochten hen op en vroegen naar hun ervaringen.

Toen we vanmorgen aankwamen bij Voedselbank De Bilt waren Jelle en Oscar druk in het magazijn aan het werk. Controleren, sorteren en schoonmaken van de stellingen met verpakte levensmiddelen. Zij hadden het zichtbaar naar hun zin: “Wij hebben samen bewust gekozen voor Voedselbank De Bilt,” vertelt een van hun. “Op de lijst stonden veel scholen en kinderopvang locaties. Voedselbank De Bilt gaf ons echt het idee een maatschappelijke stage te lopen. De Voedselbank kenden we natuurlijk wel, maar hoe het allemaal in zijn werk zou gaan en wat de wekelijkse dingen zijn die ze doen, daar konden wij ons geen voorstelling van maken.”

Nadat zij de klus vanmorgen in het magazijn hadden geklaard, gingen zij verder met het vullen van de voedselpakketten met rollen keukenpapier. Verder zorgden zij er voor dat er ruimte werd gemaakt in de kratten voor de versproducten die aanstaande vrijdag als laatste worden toegevoegd, voordat zij worden uitgegeven.

Productkennis

Naast dat Jelle en Oscar nu een goed inzicht hebben gekregen in het reilen en zeilen van een voedselbank, hebben zij ook een veel beter idee gekregen over voedingsmiddelen en de houdbaarheid daarvan: “Het is erg goed te leren hoe het nu zit met de uiterste houdbaarheidsdatum en wat er daarna nog mogelijk is met voedingsmiddelen,” vervolgt Oscar. “Ik werk bij een supermarkt en weet nu deze datum veel beter te interpreteren. Ook weet ik nu welke voedingsmiddelen de voedselbank wel en niet kan gebruiken voor de afnemers.”

Verder waren de vrijwilligers erg blij met deze extra handen: “Ze hebben hartstikke veel gedaan deze week! Daar zijn wij als vrijwilligers erg blij mee; het zijn harde werkers,” aldus een van hen. Ook magazijnmeester Alfred Schleifert, die hen de eerste dagen begeleidde, verdient alle lof van de beide stagiaires. “Aan zijn begeleiding hebben ze heel veel gehad!” besluit Oscar.

Uitzoeken, sorteren en schoonmaken een precies klusje

Het vullen van de voedselpakketten

Werkplaats leerlingen doen maatschappelijke stage bij Voedselbank De Bilt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.