Koetjes, wat zijn het toch een leuke beesten!

Kusje?

In de gemeente De Bilt hebben we er heel wat, koetjes! Melkkoeien, vleeskoeien, bonte koeien, blaarkoppen, brandrode runderen en vele andere soorten. De foto’s van deze koeien zijn genomen langs de Kerkdijk in Westbroek.

Een nieuwsgierig stelletje hoor! Ze wilden graag even kijken, ruiken en misschien even laten aaien. Even belangstelling voor ze tonen bij het hek werd echt in dank afgenomen. Misschien een welkome afwisseling van een monotoom leven?

Zoals de achtergrond van de foto’s laat zien, staan deze koeien in een prachtig gebied, de Westbroekse zodden. Ze kunnen hier een enorm eind lopen en lekker grazen, terwijl ze intussen kunnen luisteren naar de roep van kieviten,  zwanen en zwaluwen. Deze koetjes staan in een door Staatsbosbeheer beheerd natuurgebied dat niet voor wandelaars toegankelijk is. Lekker rustig dus.

Koetjes Westbroek De Bilt

Even de neus schoonmaken

Koetjes Westbroek De Bilt

Deze koe kijkt graag even de kat uit de boom

Samen sta je sterker

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten werken aan het herstel van het laagveen in onder andere de Westbroekse zodden.

Lees meer over het werk van Staatsbosbeheer in de Westbroekse zodden onder deze link.

Koetjes, wat zijn het toch een leuke beesten!

www.debiltinbeeld.nl

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.