Tweede editie De Bilt in Debat Mobiliteit Verkeer

De Bilt in Debat Verkeer Het Lichtruim Bilthoven

Bart van Gerwen was voor de tweede keer discussieleider

Op dinsdagavond 13 juni vond de tweede editie van De Bilt in Debat plaats. Met als onderwerp mobiliteit en verkeer. Onderwerpen die sterk leven in gemeente De Bilt, zoals bleek. Namens een bewonersvereniging was er een enquête onder medebewoners gehouden en een vertegenwoordiger was aanwezig om de bevindingen deels te delen met de andere aanwezigen. Ook stuurde een mevrouw uit Maartensdijk een mail…..

Hierin vertelde ze dat ze graag aanwezig was geweest, maar dat dat met het openbaar vervoer een ware bezoeking is en eerst naar Utrecht moest en dan pas naar Bilthoven kon komen. Hoe ze thuis moest komen vroeg ze zich maar niet af. In het debat zijn er verschillende zaken voorbij gekomen. Van de ervaringen van scootmobielers, tot de positie van fietsers in het verkeer. En van automobilisten die massaal te hard rijden in een dertig kilometer zone tot senioren die aardig wat obstakels te nemen hebben om veilig met de rollator van en naar huis te komen. Regelmatig werd het beleid van de gemeente ter discussie gesteld, waarop als tegenargument kwam dat het niet zozeer het beleid is dat niet klopt, maar de uitvoering ervan. Al met al was het een avond met levendige discussies en voorbeelden.

Net als tijdens de eerste De Bilt in Debat avond is deze avond door het aanwezige publiek positief ontvangen. De Bilt in Debat is een serie avonden over hoe we in de veranderende samenleving tegenover elkaar staan. De Bilt in Debat wordt georganiseerd door Het Kunstenhuis en Bibliotheek Idea en de presentatie is in handen van Bart van Gerwen.

Tekst: Martin Kamphuis, IDEA

De Bilt in Debat Verkeer Het Lichtruim Bilthoven

“Met mijn driewielige fiets kom ik vaan in diepe putten terecht als ik rechts hou en ben dan bang dat ik omval!” vertelde deze mevrouw

De Bilt in Debat Verkeer Het Lichtruim Bilthoven

Veel was er te vertellen over kruispunten en fietsroutes

De Bilt in Debat Verkeer Het Lichtruim Bilthoven

Bart van Gerwen hield het debat op gang

De Bilt in Debat Verkeer Het Lichtruim Bilthoven

Er ontstonden inhoudelijke discussies

De Bilt in Debat Verkeer Het Lichtruim Bilthoven

Ook de politiek mengde zich in de discussie, hier gaf Menno Boer van de SP zijn mening en ook inzage in processen om tot verbetering te komen

Tweede editie De Bilt in Debat Mobiliteit Verkeer

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht