Tennisvereniging FAK bestaat 20 jaar!

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Ook de leden en gasten van FAK mochten het een keer proberen om met een rolstoel te tennissen

Dit weekend is het een groot feest rondom Tennisvereniging FAK. Twintig jaar geleden zijn zij ontstaan uit de Omnisportclub FAK. Ooit begonnen in 1931 toen er vanuit de personeelsvereniging van Inventum een voetbalclub ontstond. Afgelopen vrijdagavond werd de aftrap van het feestweekend gegeven door voorzitter Rob Heim en wethouder Madeleine Bakker-Smit voor een weekend vol met activiteiten. Vrijdagavond stond rolstoeltennis op het programma, met drie toppers uit de tenniswereld en een spectaculaire demonstratie.

Jiske Griffioen vertelde in een workshop uitgebreid over rolstoeltennis en de stand van zaken in Nederland en internationaal. Nederland speelt hierin een prominente rol. Jiske heeft op de Olympische Spelen in 2016 Rio 2x goud mee naar huis genomen. De demo werd gespeeld door Carlos Anker en Ruben Spaargaren. De beide rolstoltennissers staan nummer 47 en 48 op de wereldranglijst voor rolstoeltennissers. Na het inslaan speelden zij een demonstratiepartij die diepe indruk maakte op alle aanwezigen. De snelheid waarmee getennist wordt doet niet onder voor de zogenaamd lopende tennissers.

Daarna was het de beurt aan de leden om zelf ook plaats te nemen in een sportrolstoel en te gaan tenissen. Onder de gasten was ook burgemeester Sjoerd Potters, die zelf ook plaatsnam in een rolstoel en onder leiding van Ruben en Carlos aan het werk ging. “Het is een heel bijzondere ervaring om in een rolstoel te tennissen,” vertelde hij. “Je moet én rijden én slaan en vaak te gelijk. Bovendien moet je elke actie goed coördineren, omdat je niet even snel een pasje bij kan zetten om een iets afwijkende koers van een opgegooide bal te corrigeren.” Er kwamen twee teams aan de beurt om eerst te oefenenen met de rolstoel en een racket in de hand, om daarna te leren slaan vanuit deze positie. Het viel zelfs de meest geoefende tennissers niet mee om een goede bal te slaan.

FAK-voorzitter Rob Heim trapte het jubileumweekend officieel af

FAK-voorzitter Rob Heim trapte het jubileumweekend officieel af

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Het terras was gezellig vol met leden en vele gasten

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Carlos Anker gaf samen met Ruben Spaargaren een rolstoeltennis demonstratie

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Aan de andere kant was Ruben Spaargaren te vinden

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Het publiek volgde de wedstrijd met enthousiasme

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Daarna was het de beurt aan de leden en gasten om in ee rolstoel plaats te nemen, waaronder burgemeester Sjoerd Potters

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Eerst maar eens even een slalom

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Dan een balletje hooghouden vanuit de rolstoel en dat viel niet mee

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Zo langzamerhand ging het steeds beter

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Voor het publiek was het een bijzonder kijkspel

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Als laatste een potje echt rolstoeltennis. De burgemeester liet zien dat oefenen zijn vruchten afwerpt!

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

De volgende ploeg zat daarna klaar voor de clinic rolstoeltennis

20 jaar Tennisclub FAK Groenekan

Jiske Griffioen gaf later op de avond nog een inleiding over haar carrière en de Olympische Spelen

Tennisclub FAK bestaat 20 jaar!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht