Opbrengst Zeepkistenrace naar nieuwe speeltuin!

Cheque Zeepkistenrace voor speeltuin in Bilthoven

Vandaag kregen de ouders en kinderen van de Koekoekslaan/Merellaan en omliggende lanen in Bilthoven een cheque van de Zeepkistenrace overhandigd van maar liefst 6.000 euro! In aanwezigheid van wethouder Madeleine Bakker-Smit en Mirande de Freitas (gemeente De Bilt), werd deze cheque door Ronde Tafel-voorzitter Chris Limbach overhandigd aan Marloes Roffel en Inge Derks, beiden initiatiefnemers van de nieuwe speeltuin. 

Marloes en Inge wilden voor de kinderen in de wijk heel graag dat de speeltuin wordt vernieuwd. “Zoals je kan zien zijn de speeltoestellen inmiddels versleten en het geheel is nogal karig,” vertelt Marloes Roffel. “Reden genoeg om bij de gemeente aan de bel te trekken. Wij ontmoette Mirande de Freitas, die ons in contact bracht met de Ronde Tafel Bilthoven, die voor dit jaar de opbrengsten voor de Zeepkistenrace Bilthoven wilde doneren voor buitenspelen! En zo geschiedde.”

Wouter Arent van de Ronde Tafel en organisator van de Zeepkistenrace: “Het doel van de opbrengst van de Zeepkistenrace was om kinderen achter de computer en tablet vandaan te halen en weer naar buiten te krijgen om te spelen. Bovendien worden buiten vriendschappen gesloten en vaak voor het leven; heel belangrijk dus. Verder ontmoeten ouders elkaar in de speeltuin, wat de sociale cohesie bevordert zowel tussen kinderen als ouders. Het was voor ons dan ook geen discussie dat het geld dit jaar naar dit initiatief gaat.”

Verdubbelaar

Miranda de Freitas: “De gemeente De Bilt verdubbelt het bedrag en zal begin 2017 een begin maken met het inrichten van de speeltuin. Het geheel wordt in overleg gemaakt en de toestellen worden naar wens van de kinderen ingevuld. Zo komt er onder andere een schommel, een glijbaan en niet  onbelangrijk een trapveldje. Ook zal de te hoge begroeiing rondom de speelplaats worden gesnoeid, waardoor er een veiligere speelomgeving wordt gecreëerd.”

Chris Limbach onderstreepte in zijn speech nog eens hoe belangrijk sociale cohesie in een wijk is: “Lief en leed met elkaar delen”, en: “Samen spelen en vriendschappen sluiten; het is allemaal heel belangrijk om een wijk te laten floreren. Een speeltuin waar door de kinderen op allerlei manieren gespeeld kan worden is dé basis voor deze cohesie, vandaar dat we de opbrengst van de Zeepkistenrace 2016 hiervoor hebben gereserveerd.” Hij wenste de initiatiefnemers heel veel succes en vooral plezier bij het inrichten van de speelplaats en bedankte niet in de laatste plaats de gemeente De Bilt voor hun inspanningen!”

Even kijken naar de Zeepkistenrace 2016? KLIK hier!

Wouter Arent organisator van de Zeepkistenrace geeft een toelichting

Chris Limbach voorzitter Ronde Tafel Bilthoven presenteert de cheque

Met veel plezier nemen Marloes Roffel en Inge Derks de cheque in ontvangst

 

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.