Theatraal afscheid en huldiging Anneke Iseger

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Anneke Iseger was het stralend middelpunt

Oud-correspondente Anneke Iseger van de Biltsche Courant kreeg vrijdag een huldiging van het Comité ‘Anneke Bedankt’ op het bordes van gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven. De correspondente, die sympathie verwierf met haar publicaties over vergeten liedteksten, culturele activiteiten en jubilerende echtparen, hoorde dit voorjaar dat na 29 jaar haar rol een andere invulling zou krijgen. Anneke kon zich daar niet in vinden en verdween met stille trom.

Veel inwoners van De Bilt was dat niet ontgaan en riepen om een afscheid. Dat is nu gebeurd met een theatraal fotomoment op het bordes van het gemeentehuis Jagtlust, temidden van haar dierbare cultuuronderwerpen en bewonderaars. Anneke werd thuis opgehaald met een klassieke Amerikaanse Chevrolet Cabrio uit de tijd van Elvis Presley en op het bordes toegesproken door oud-burgemeester ‘alias’ Baron van der Borch tot Verwolde. Hij overhandigde namens de inwoners van de gemeente De Bilt aan Anneke de ‘Jits Bakker Trophy’ een culturele wisselprijs in de vorm van een bronzen plastiek van de Biltse beeldhouwer zelf, die in 2014 overleed. Leden van de toneelvereniging Steeds Beter zongen speciale teksten op melodiën uit My Fair Lady.

Biltse Herinneringen

Anneke begon in 1988 met de rubriek ‘Biltse Herinneringen’, waarin ze ouderen interviewde over het vroegere De Bilt en een rubriek ‘Vergeten Versjes’ met teksten van oude liedjes; ze heeft nu er nu nog drie ordners vol van. Anneke rolde door haar correspondentschap ook in het culturele leven van De Bilt. Ze werd lid van toneelvereniging ‘Steeds Beter’, werd actief in ‘Gluren bij de Buren’ en begon thrillers te schrijven. Ondertussen trad ze met pianist Ignaas de Jong op met liedjes voor ouderen in zorgcentra.

Anneke Iseger werd een belangrijke schakel tussen culturele activiteiten, exposities en concerten en de lezers van de Biltsche Courant. Het werd ‘haar’ krant en ze besteedde vele nachtelijke uren om de kopij op tijd op de redactie te krijgen. Op een goed moment kreeg ze zelfs de bijnaam ‘Miss BBC’. In 2009 kreeg ze voor haar correspondentschap een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Arjen Gerritsen.

Anneke Iseger: Afkicken

Die tijd is nu dan voorbij. “Ik moet nog een beetje afkicken” zegt ze er zelf van, want ze kijkt nog steeds naar het dagelijks gebeuren met de ogen van een correspondent. Na het fotomoment op het bordes van gemeentehuis Jagtlust trok het gezelschap naar het Kunstenhuis in Het Lichtruim aan de Planetenbaan waar vrienden en bekenden van Anneke Iseger met intermezzo’s herinneringen ophaalden.

Tekst: Jelle van der Zee ‘alias’ Baron Henric Paulus van der Borch tot Verwolde burgemeester van 1927 tot 1952 van de gemeente De Bilt.

Onderaan het bericht is een overzicht te zien van alle gemaakte foto’s!

Afscheid Anneke Iseger

Anneke Iseger oud-correspondent Biltsche Courant werd opgehaald door Baron van der Borch tot Verwolde

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Voor haar woning werd zij toegesproken en toegezongen door een illuster gezelschap van figuren uit de Biltse oudheid

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

De baron nam het voortouw

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Een kleurrijk ontvangst op het bordes van Jagtlust

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Ook tijdens de huldiging op het bordes werd Anneke toegezongen en toegesproken

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Vele fans waren naar Jagtlust gekomen

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Ignaas de Jong begeleide de zang vanaf een mobiel balkon

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Het theatrale fotomoment op het bordes van Jaglust met de Chevrolet cabrio waarmee Anneke werd rondgereden

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

De ontvangst bij Het Lichtruim was weer omkleed met theater en zang

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Toneel vereniging ‘Steeds Beter’ (waar Anneke ook lid van is) zorgde voor het theatrale spektakel en de liederen

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Een bijzonder moment. Anneke Iseger ontvangt een waardering in de vorm van een bronzen plastiek en zelfportret van de Biltse beeldhouwer Jits Bakker, met het verzoek om die ooit weer door te geven aan iemand die een belangrijke rol heeft gespeeld in het culturele leven van de gemeente De Bilt

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Een toast. PROOST!

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Een troubadour Timon Blok zong een lied ter ere van Anneke: ‘De Journalist’

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Een en al gezelligheid op het plein van Het Lichtruim

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

En ook hier weer, horde fans!

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Een informele receptie voor de deur met coryfeeën uit de Biltse scene

Afscheid Anneke Iseger Biltsche Courant

Cultuur, gemeente, kunst, ze waren er allemaal!

RoadTV maakte een videoreportage van de huldiging. KLIK hier om deze te bekijken.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht