SamenInGeld start 100e project!

Samen in Geld Gijs van de Woude en Luuck Kalverda

Gijs van de Woude en Luuck Kalverda voor hun kantoor op Larenstein: “We zijn goed op weg met SamenInGeld”

Na vijf jaar hard werken is er voor het Bilthovense bedrijf SamenInGeld een bijzondere mijlpaal bereikt. Onlangs startten zij hun 100eproject! “Vijf jaar geleden zijn wij met z’n tweeën begonnen met een nieuwe vorm van crowdfunding”, vertelt oprichter Gijs van de Woude. “We zagen enerzijds dat de rente op een normale bankrekening bleef dalen, risico’s van beleggen hoog waren én anderzijds dat de banken zo streng werden dat hypothecaire leningen voor veel  projecten onmogelijk bleek te zijn. Tijd voor verandering!”

Veilig rendement

Je wilt als spaarder of als investeerder natuurlijk rendement op je geld hebben. Helaas is dat tegenwoordig op een normale spaarrekening gedaald tot bijna nul en is beleggen vaak risicovol. “We zochten een weg om de genoemde problemen op te lossen,” vertelt medeoprichter Luuck Kalverda. “Dit natuurlijk op zo’n veilig mogelijke manier voor de investeerders én onder toezicht van de financiële waakhond AFM. Op dit moment staan wij regelmatig in de wekelijkse Crowfunding top 40! Er is inmiddels alom waardering voor ons initiatief getuige de vele investeerders én het feit dat we inmiddels zes mensen in dienst hebben en binnenkort gaan uitbreiden.”

Zowel eenvoudig als geniaal

De formule is even eenvoudig als geniaal. Niet voor niets haalde SamenInGeld in de afgelopen vijf jaar voor 16,5 miljoen euro op en dat met een rendement van 4,7 tot 7% afhankelijk van het risiconiveau. “Dat risico is overigens in Nederland erg laag”, vervolgt Gijs. “De hypotheekverstrekker staat in Nederland op nummer één als het gaat om schadeloosstelling bij een mogelijk debacle en er is altijd vastgoed. Gelukkig hebben wij dit nog niet meegemaakt en dat is vooral te danken aan het feit dat wij uitsluitend investeren in solide vastgoedprojecten voor verhuur en bovendien tijdens de gehele looptijd hoge eisen stellen. We zijn in sommige opzichten zelfs strenger dan de banken! Dus geen default, ofwel achterstand in uitbetalingen en projecten waar investeerders financiële schade in oplopen!”.

Instappen vanaf 250 euro

“Wij zijn er ook voor de kleine spaarder”, vervolgt Luuck. “Vanaf 250,- euro kan men instappen op een door hem of haar gekozen project. Ook kan men kiezen uit vier risiconiveaus of zelfs het geld verdelen over deze risicoschijven en eventueel over verschillende projecten. Het moge duidelijk zijn, hoe hoger het risico, hoe hoger de rente, maar door deze spreidingsmogelijkheden blijft het risico laag. De looptijd van de projecten is vijf jaar, maar er zijn ook kortere projecten van 2 en 3 jaar.”

Vele ambassadeurs

Het Bilthovense SamenInGeld heeft inmiddels al vele klanten of liever gezegd, ambassadeurs. “Het laatste jaar zijn we heel snel gegroeid”, vertelt Gijs. “In het begin was men afwachtend en vroeg zich af of dit niet weer het zoveelste project was dat geld kost en niets oplevert. Maar nee, na vijf jaar heeft men vertrouwen gekregen en durft men meer en meer te investeren via ons. Bovendien krijgen wij het investeringsgeld van onze klanten nooit in onze handen. Dit gaat uitsluitend via de notaris. Uitbetalingen van rente en aflossing gaan via een organisatie door DNB goedgekeurd. Veiliger kunnen wij het niet maken.”

Voor meer informatie ga naar www.sameningeld.nl. Hier staat alles vermeld over investeringen en het behaalde rendement.

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht