Open Huis Het Lichtruim gezellig druk!

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

Open Huis Het Lichtruim met vele optredens op het podium voor de deur

KunstenHuis De Bilt-Zeist, Idea Bibliotheek Bilthoven, Reinaerde, Basisschool Wereldwijs, Kinderopvang De Bilt en Centrum voor jeugd en gezin gooiden de deuren wagenwijd open gisteren en organiseerden een leuke middag met een gevarieerd programma voor jong en oud. 

Wethouder Hans Mieras opende het middagprogramma en kreeg uit handen van Jessica Holtzer van het KunstenHuis het boekje met het hele theaterprogramma uitgereikt. Dit was tevens het startschot van het culturele seizoen 2017-2018!

In de hal van Het Lichtruim presenteren alle samenwerkingspartners zich op de informatiemarkt. Daarbij schoven ook FairTrade en Stichting Kunst en Cultuur De Bilt aan. Op het voorplein traden op een podium bands, singer-songwriters en koren op uit De Bilt / Bilthoven en omgeving. Ook was er een dansoptreden van Dansschool De Bilt-Zeist.

Bij de bibliotheek werd er voorgelezen aan de jongste kinderen, de oudere kinderen konden aan de slag met het bouwen en programmeren van een eigen robot. Bij KunstenHuis De Bilt-Zeist waren er tal van workshops te volgen zoals inloopworkshops kinderatelier, circus, kinderdans, peuterdans en klassiek ballet, musical en theater.

In de muzieklokalen kon je allerlei instrumenten uitproberen, proeflessen volgen en kennismaken met de docenten. In Theater Het Lichtruim waren filmpresentaties van de voorstellingen Abeltje en Peter Pan te zien. Reinaerde verzorgde in samenwerking met Cafetaria de Rooij de innerlijke mens met heerlijke koffie, thee en andere drankjes.

Kijk voor meer informatie op de websites van de organiserende partners: www.kunstenhuis.nl, www.ideacultuur.nl. Voor vele activiteiten en lessen is inschrijving nog mogelijk! Het programma start in september!

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

Met alle geduld legde de muzkiekdocenten uit hoe je een instrument kan bespelen

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

Een gezellige bijeenkomst in het atelier

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

De kinderen konden kunstzinnig geschminkt worden

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

Oefenen voor de latere uitvoering op het plein voor Het Lichtruim

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

De eerste streken op een viool gaven perspectief voor de toekomst

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

Helemaal niet slecht voor de eerste keer

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

Eden werd begeleid door onder andere door Pim op bas en Ties op gitaar. Zij zong ‘I will be found’ van John Mayer uit de film ‘Lost at Sea’

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

Onder het toeziend oog van de deskundige ging het allemaal goed

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

De opening werd verricht door wethouder Hans Mieras met een gloedvolle toespraak over de cultuur in De Bilt

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

Gevolgd door Ellen Thier (Stichting Kunst en Cultuur De Bilt), Bea Rigter (Idea) en Jessica Holtzer (KunstenHuis)

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

Het culturele seizoen werd officieel geopend door de overhandiging van het theaterprogramma van Het Lichtruim aan wethouder Hans Mieras door Jessica Holtzer

Open Huis Het Lichtruim Kunstenhuis Idea Bibliotheek De Bilt Bilthoven

Stichting Kunst en Cultuur De Bilt had ook nog een verrassing voor de wethouder. Het programma van SKC De Bilt

Open Huis Het Lichtruim gezellig druk!

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht