Judo op Basisschool De Rietakker De Bilt

Schooljudo De Rietakker De Bilt

Plezier, beheersing, respect en nog veel meer tijdens Schooljudo De Rietakker De Bilt

Afgelopen maandag is op Basisschool De Rietakker het Schooljudo gestart. Alle kinderen van de school krijgen 6 weken lang les van een echte judoka waarbij de waarden van de judosport worden geleerd: vertrouwen, discipline, samenwerken, respect, beheersing, weerbaarheid en plezier. Judo-entertrainer Laura gaf de leerlingen van onder andere groep 4 hun eerste judo les.

Directeur Jan Buis

Directeur Jan Buis is erg verguld met deze stap: “Het sluit perfect aan op de schoolwaarden van De Rietakker. Judo leert je ook hoe je met elkaar omgaat én heel belangrijk: ik mag er zijn!”

Wethouder Madeleine Bakker-Smit

Ook wethouder Madeleine Bakker-Smit was aanwezig om de eerste les van deze groep 4 bij te wonen: “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen bewegen. Met de judolessen ga je nog een stapje verder en neem je de normen en waarden mee van deze sport in het onderwijs. Deze normen zijn heel belangrijk ook het omgaan met winnen én met verliezen.”

Schooljudo De Rietakker De Bilt

Sebastiaan Klok, sportleraar van De Rietakker, leidt de judoles in

Schooljudo De Rietakker De Bilt

Vooral plezier

Schooljudo De Rietakker De Bilt

De beginselen van een koprol

Schooljudo De Rietakker De Bilt

Ook een rol achterover was geen probleem voor de groep 4 leerlingen

Schooljudo De Rietakker De Bilt

Sportleerlaar Sebastiaan Klok bracht wethouder Madeleine Bakker-Smig op de hoogte van de activiteiten

Schooljudo De Rietakker De Bilt

Ondertussen ging de entertraining gewoon door

Schooljudo De Rietakker De Bilt

De eerste beginselen van het de ‘grondtechnieken’

Judo op Basisschool De Rietakker De Bilt

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht