Op pad met SSW en Woonspraak

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

De toer begon in de Rode Driehoek waar Mitros een omvangrijk renovatieproject uitvoert

Gisteren was het de dag dat de medewerkers en directie van Woonstichting SSW samen met Woonspraak en de diverse bewonerscommissies met elkaar op pad gingen. Het belangrijkste was dat het bestuur van SSW in beeld komt bij de bewonerscommissies en ze direct een gesprek met elkaar kunnen voeren.

Wat voor het sociaal maatschappelijke deel van de gemeente best fijn is om te weten hoe bereikbaar ze zijn. Ook is Woonspraak (de huurdersvereniging van bewoners van SSW-woningen) hard bezig om de ideale manier te vinden, om in contact te blijven met alle huurders van SSW, om zo te weten wat er speelt en elkaar te versterken in de vragen of problemen waar men mee zit. Het doel deze dag was onder andere om het onderlinge vertrouwen en de bereidheid tot samenwerking te versterken. Ook bewustzijn en begrip te versterken voor elkaars rol als corporatie en als bewonersorganisatie.

De Rode Driehoek en De Dame

Er werd deze middag een bezoek aan De Rode Driehoek te Utrecht. Hier wordt groot onderhoud gepleegd aan woningen. Norbert Drenthe van woningbouwcorporatie Mitros en 
Ineke Mooij van de bewonerscommissie vertelden hun betrokkenheid bij dit zeer grote renovatieproject. Ook vertelde buurtbeheerder Dianca hoe zij bewoners probeert te activeren om de leefomgeving te verbeteren en over het traject met de binnenterreinen.

Daarna werd een bezoek gebracht aan De Dame in de wijk Zuylen. Een project waarbij ouderen uit het wooncomplex en de buurt een plekje vinden om elkaar te ontmoeten, activiteiten te ontplooien en hierdoor de buurt te verbinden.

Presentatie

Na terugkomst werd er in diverse groepen de dag geëvalueerd en een verslag gemaakt, die door de vier groepen na de maaltijd werden gepresenteerd in het theater van Het Lichtruim.

Het was een heel interessante dag waarbij de medewerkers en directie van SSW, de diverse bewonerscommissies en de bestuurders van Woonspraak veel hebben geleerd van elkaar en waardoor het wederzijds begrip op velerlei gebied is gegroeid. Bovendien werden er diverse afspraken gemaakt om dit te bevorderen en ook zijn er diverse concrete stappen gezet deze dag tot verbetering op het gebied van communicatie.

Voor meer informatie over Woonspraak KLIK hier.

Voor meer informatie over De Dame KLIK hier.

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

Ineke Mooij van de bewonerscommissie aan het woord met rechts van haar Ruud van Zwol, voorzitter Woonspraak

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

De gevels worden geheel gerenoveerd

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

Norbert Drenthe vertelde heel veel over het project, vooral over de leermomenten

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

Ook de jeugd vertelde over de renovatie en de voordelen

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

Wijkmanagers uit De Bilt en Utrecht in gesprek

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

in De Dame was het gezellig druk

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

Een uitgebreid verhaal over het ontstaan over de activiteiten die in De Dame worden georganiseerd

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

Vele leuke en leerzame gesprekken tussen de delegatie uit De Bilt en de aanwezigen in De Dame

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

Bij terugkomst werd alles in groepen geëvalueerd en verwerkt in een reisverslag

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

Het gehele programma stond onder leiding van Guus ter Lingen die benieuwd toekeek hoe de diverse teams het reisverslag maakten

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

Elk team presenteerde het reisverslag

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

Ook de Politie was aanwezig tijdens deze presentaties

SSW Woonspraak De Bilt informatietoer

Een kleurrijke bloemlezing van diverse ervaringen en opvallende aspecten van de bezochte projecten

De gehele organisatie en samenstelling van de agenda was het werk van Sanne van der Zee van Biltse Helpdesk. Het programma stond onder leiding van Guus ter Lingen van FRAEY.

Op pad met SSW en Woonspraak

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2020 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht