Zomers Herfstfeest Beerschoten

Landgoed Beerschoten De Bilt Start Seizoen

Een lekker broodje bakken boven een houtvuurtje

Gisteren was er bij Beerschoten een Herfstfeest ter gelegenheid van de opening van het seizoen. Het was ongewoon mooi weer en de thermometer wees zomerse waarden aan. Een mooiere start van het seizoen was niet denkbaar.

Er waren leuke activiteiten, zoals broodjes bakken in de vuurkorf. Je kon meedoen aan Oud-Hollandse spelletjes en een speurtocht “kijk uit je doppen”. Ook was het mogelijk om een ritje maken op een paard of een pony en de huifkar van Folly Poot reed kinderen en ouders rond over het landgoed. Kortom, met het fantastische weer een zeer geslaagd evenement dat vele honderden mensen naar Beerschoten lokte.

Wandelexcursie

Tijdens het Herfstfeest organiseerde Utrechts Landschap ook een wandelexcursie over Landgoed Beerschoten en Landgoed Houdringe. Landgoed Beerschoten in De Bilt behoort tot de mooiste landgoederen van de Utrechtse Heuvelrug. In het gebied komen reeën, de das, de vos en vele vogels voor zoals de raaf. Houdringe bestaat voornamelijk uit bos en open grasland. Er staan dikke eiken en beuken met een doorsnede van meer dan een meter. Deze bomen zijn ruim 225 haar oud. Huize Houdringe is in 1779 gebouwd. Rondom het huis is de tuin deels in de Engelse landschapstijl en deels in de Franse barokstijl aangelegd. Tijdens deze wandeling vertelde de gids over de rijke historie van deze landgoederen.

Landgoed Beerschoten De Bilt Start Seizoen met Herfstfeest

Op het voorplein van het bezoekerscentrum was het gezellig druk

Landgoed Beerschoten De Bilt Start Seizoen met Herfstfeest

Velen maakte een lekkere wandeling over het landgoed

Landgoed Beerschoten De Bilt Start Seizoen met Herfstfeest

Kinderen konden paard of pony rijden

Landgoed Beerschoten De Bilt Start Seizoen met Herfstfeest

Voor de kinderen (en ook voor de ouders) was een leuke speurtocht uitgezet en heette ‘Kijk uit je doppen’

Landgoed Beerschoten De Bilt Start Seizoen met Herfstfeest

En van wandelen en spelen krijg je trek

Landgoed Beerschoten De Bilt Start Seizoen met Herfstfeest

Ook buiten was een stand van Het Utrechts Landschap met een schat aan informatie

Landgoed Beerschoten De Bilt Start Seizoen met Herfstfeest

Een tochtje met de huifkar over het landgoed is heerlijk ontspannend

Zomers Herfstfeest Beerschoten

DeBiltinBeeld.nl (onderdeel van HLP images) brengt regelmatig foto’s en verhalen over de zes kernen van de gemeente De Bilt. Wil je geen enkele fotoserie missen? Like dan de DeBiltinbeeld.nl op Facebook. Heb je zelf een idee voor een verhaal of een tip voor een onderwerp, mail dan naar info@DeBiltinBeeld.nl.
Al het beeldmateriaal (foto’s) en teksten van DeBiltinBeeld.nl zijn auteursrechtelijk beschermd. Wilt u een of meerdere beelden gebruiken of elders publiceren? Neemt u dan éérst contact op met de DeBiltinBeeld.nl-redactie. Dat kan hier. De berichten van DeBiltinBeeld.nl mogen als geheel via een link gedeeld worden op Facebook. Individuele foto's echter niet! ©2021 HLP images.nl

Voor Jou Uitgezocht